ja Juhannuksen jälkeen

Laituri Tuulan kuvaamana

Laituri Tuulan kuvaamana

Väsyneenä ei pitäisi kirjoittaa kenellekään….mutta  laitan kuitenkin muutaman ajatuksen. Meillä oli kivaa juhannuksena. Paikalla noin 15 ystävää ja onnistuimme grillaamaan itse kyhätyssä grillissämme juuri niiden hetkien aikana, jolloin EI satanut.

Juhannuspäivänä saattelimme Tirkkoset Puolan matkalleen ja suunnistimme Helin(Lindroos)autolla Vehkajärven rukoushuoneelle. Pienenpienelle kylälle, jossa rukoushuone ja kesävieraiden kirkkopyhä messuineen. Ihmeeksemme rukoushuone oli ihan täynnä ja kaikki kävivät ehtoollisella. Veden loristessa tulimme kotiin sen 45 minuttia ja aloimme Helin kanssa levitellä Morbackasta tuotuja sängynpeittoja, ja tehdä kolme kasaa: Kirppis, pesu ja käyttö. Vaikka totuuden nimissä on sanottava, että viidessä talon pedissä jo on sängynpeitto. Sitten oli vuorossa verhot ja Ukinrannan ikkunat ovat leveät ja alakerran huoneet pimeitä. Niinpä olemme vielä hetken aikaa ilman verhoja. Olkki on kuluttanut uskomttaomat ajan pannumyssyjen etsimiseen.Niin, pannumyssyjen. Välillä istumme ja teemme salapoliisitarinan niiden ryöstöstä; missä vaiheessa ja kelle?

Juhannuksen jälkeisenä pyhänä menimme Pyhän Birgitan kirkkoon Lempäälään. Se oli raikas kokemus, nuorten pappien heleissä äänissä. Päiväunien jälkeen aloimme purkamaan tauluja pakkauksistaan ja Heli on uskomattoman rohkea naulatessaan vahingoilta talteen isoja taulujamme eri puolelle taloa. Jukka tosin sen jo aloitti (ja peilit kanssa) yläkertaan edellisellä viikolla.Mennäviikolla olisi sanonut mummoni.

Maanantai alkoi rivakasti; Heli lähti, ja jo ennen klo 13 rukoushetkeä meillä oli käynyt jo kuusi vierasta. Sähkömiehestä alkaen. Viimeviikon vieraslukumäärä oli liki 30. Olen onkinut kaksi isohkoa ahventa ja vastaanottanut metsissä viihtyvän Kissan, Minnin ihan omaksi.

Olkki on tehnyt paljon enemmän kuin minä. Ehkäpä on hänen vuoronsa pian kirjoittaa. Minä nimittäin lähden ensi pyhänä kahdeksi viikoksi riparia pitämää.n Se on kivaa se.

riitta

Mainokset

1 Response to “ja Juhannuksen jälkeen”


  1. 1 Heli Lindroos 27/06/2009 15:28

    Juhannus oli kotoinen ja leppoisa, kiitos siitä. Paljon filosofeerasimme ja mietimme tulevia kuvitteellisia tilanteita; mitä käy, jos… Talon toimintatavat ovat vielä työn alla ja kasvamassa, mutta selvää on, että vieraitten täytyy tottua omatoimiseen ja yhteisvastuulliseen talonpitoon. Viikossa kävi 30 vierasta, kuka keitti kahvit?

    Jos katselette kaappejanne sillä silmällä, Ukinrantaan kelpaavat valkoiset tai hyvin vaaleat, ohuet verhot. Valmiin verhon pituus 152-157 cm.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: