Pannumyssyt, remontti ja epätodellinen tunnelma

Suomen Venetsia

Suomen Venetsia

Ukinranta Ukki-järveltä katsottuna

Ukinranta Ukki-järveltä katsottuna

Franciskus-huone

Franciskus-huone

Kesäkuu on jo vaihtunut heinäkuuksi. Helle jatkuu ja Ukki-järven vesi on jo tarpeeksi lämmintä Afrikan lämpöön tottuneenkin uida. Riitta on Päiväkummun riparilla ja minulla on nyt virallisesti loma Lähetysseuran töistä.

Ne pannumyssytkin ovat löytyneet. Ne oli käytetty arvokkaiksi katsottujen maljakoiden pehmikkeeksi. Nyt voin valmistaa täyden aamupalapöydän valmiiksi, kun saan haudutetun teenkin myssyn suojaan teenjuojia odottamaan. Pienet asiat tekevät elämisen kauniiksi.

Tällä viikolla ovat Peuran Mikko ja Niemisen Erkki olleet hiomassa entisen verstaan ja tulevan kirjakaupan lattiaa. Sieltä se puukin jo pilkottaa kaikenlaisen epämääräisen peitteen alta. Kyllä tästä vielä kirjakaupalle lattia saadaan. Irakilainen Rami on ollut pari päivää työelämään tutustumassa ja on apuna talon töissä elokuun alkuun asti. Sofia ja Juha on ollut minulla myös kaverina. He asustavat yhdessä yläkerran huoneessa,  Fransiskuksen ja Claran huoneessa, joka on yksi talon kauneimmista.  Ei ole tarvinnut yksin suurta taloa asustaa. Aamuisin olemme nauttineet aamupalan suoraan keittiön ovesta avautuvalle nurmikolle asetetun pöydän ääressä.

Tunnelma on välillä aivan epätodellinen.  Olemme järven rannalla, mutta kuitenkin ihan kirkonkylän keskustassa. Linnut laulavat, aurinko kimaltelee veden pinnalta ja heijastuu rantaa varjostavien mahtavien Terijoen salavien runkoihin, mutta silti rinteen puitten takaa kuuluu ohi kulkevien autojen ääni. Silmät katsovat järvelle, jonka vastarannalla on Ukinkannaksen luonnonpuisto Siperian pihtoineen, semproineen ja mäntyineen ja jonka pinnalla tavi-äiti uiskentelee poikasineen. Mutta korvat kuulevat lintujen laulun lisäksi autojen äänet. Lähin naapurimme on konditoria, josta voi käydä ostamassa uunituoreet leivät ja leivonnaiset vaikka aamupalapöytään.  Olemmeko maalla vai kaupungissa, Suomessa vai ulkomailla? Todella epätodellinen tunnelma. Varsinkin kun lähtee lahjaksi saadulla veneellä järvelle soutelemaan. Keskellä järveä voi aistia niin maaseudun rauhan kuin kaupungin asutuksen tunnelmat. Tämä on Ukinrannan tenho. Joku kuvasi Ukinrantaa jo Suomen Venetsiaksi, kun katseli järvelle kaartuvia mahtavia salavia ja suoraan talon seinien vierestä avautuvaa järveä.

Olin tänään Simojoen Pekan ja Arjan luona pihaseuroissa. Pekka antoi minulle mahdollisuuden ex tempore kertoa seuraväelle Ukinrannasta. Näin paikka tulee tutuksi myös Kangasalla. Mutta niinkuin tuosta äskeisestä kuvauksesta voi päätellä, kyllä kannattaa Sinapinsiementenkin tulla aistimaan Ukinrannan ainutlaatuista tunnelmaa.

Heinäkuun 2. päivänä

Olkki

Mainokset

0 Responses to “Pannumyssyt, remontti ja epätodellinen tunnelma”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: