Sofia ja Juha talkoolaisina

Sofia ja minä olemme nyt asuneet puolitoistaviikkoa talkoolaisina Ukinrannassa. Minä järjestin niin, että olin viimeisen työviikon ennen kesälomaa Logican Tampereen konttorilla töissä ja jatkoin sitten Ukinrannassa oleskelua lomalla (mutta siis talkoolaisena).

Tällä viikolla alkoi siis loma ja pääsin tositoimiin täällä talkoolaisena. Tutuksi on tullut itselleni uusi työkalu: raapparauta. Tulevan kirjakaupan lattian yhtä nurkkaa sen kanssa puoli päivää ährättyäni minulle valkeni, että siinäkin yksinkertaisessa taivutetussa metallinpätkässä on ihan oma tekniikkansa, joka tekee vanhan maalin raaputtamisesta monin verroin tehokkaampaa. Näin se toimii:

Raaputtaminen aloitetaan liikuttamalla raapparautaa kuperan lattialaudan keskikohdalla edestakaisin lankun pituussuunnassa ja sitten hivuttamalla sitä kohti lankun reunaa samalla kallistaen sitä varovasti reunan puolelle niin, että raudan terävä reuna kohtaa maalipinnan oikeassa kulmassa ja tarttuu siihen kiinni, mutta ei vaurioita alla olevaa puupintaa. Näin tekemällä rauta murtaa muutaman vedon jälkeen maalipinnan reunan ja sen jälkeen alkavat maalinpalat lennellä. Kun homma alkoi sujua ja jälki näkyä, ei olisi suorastaan malttanut lopettaa raaputtamista. Noh, kyllä tuossa hommaa riittänee kuitenkin loppuviikoksi, sen verran monta kerrosta maalia on siihen lattiaan aikojen saatossa vedelty.

Mutta on tämä Ukinranta ihmeellinen paikka! Vesi läikkyy ikkunoiden alla järvelle kallellaan olevien salavien lomasta, auringonlasku Ukkijärven taakse näkyy suoraan kappelin ikkunasta, kauppa on parin minuutin kävelymatkan päässä ja tien toisella puolella olevasta leipomosta saa aamuisin tuoretta leipää. Voisi sanoa, että paratiisimainen paikka, mutta onhan tässä talossa pientä laittoa ennen kuin paikat on kunnossa…

PICT0359_web

Kuva: Olkki ja Rami kirjakaupan lattiaa raappaamassa


-Juha

Mainokset

0 Responses to “Sofia ja Juha talkoolaisina”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: