Takaisin kotiin

On ihmeellistä palata tänne yhteisöön, kun on ollut pois jonkun päivän. Palasin jo11.7 rippikoulusta ja sitten olimme viisi päivää Englannissa.

Juha ja Sofia ja Sanna ja sitten myös Leena olivat asettuneet taloksi, kuka lyhemmäksi toiset pitemmäksi ajaksi. Kun sitten tulen kotiin, on kupit vaihtaneet kaappia, joku matto vaihtanut väriään. Ruokapöydässä istutaankin eripäin…ja kappelissa sinulla yhtäkkiä ei olekaan omaa paikkaa.

Kaikki tämä tuntuu nyt juuri hyvältä ja oikealta. On jotenkin ihanaa kun täällä vielä ei ole niin vahvoja perinteiä, paikkoja, nimikkoja, vaan tätä luodaan koko ajan oman näköiseksi. Kunkin oman näköiseksi. Kaikki tavarat kyllä löytävät paikkansa ja niitä etsivät ihmiset löytävät ne…

Tänää tulimme Itäsuomen Pyhiinvaellukselta. 45 vaeltajaa vaelsi reitin Lintula-Valamo, joka oli noin 16-18 km pitkä. Tämän ideoimme kerran Morbackan ruokasalissa Tuula Mahrbergin kanssa. Kainulaisen Pauliina lähti mukaan suunnitteluun ja valmisteluihin ja he saivat mukaan vielä Lipposen Ritan seurakunnasta. Joensuulaisia taisi siis olla enemmistö, mutta oli meitä täältäkin ja Jyväskylästä ja Helsingistä…

Anna-Maija (Raittila) siunasi meidän lähtömme apostolisella siunauksella kännykän päästä, kun olimme löhdössä Lintulan luostarin takapihalta hiljaa liikkeelle. 7 pysähdyspaikkaa.7 psalmia ja rukousta ja lauluja, tuttuja hengellisiä lauluja ja lähdimme  taas liikeelle Taizelaulun tahdissa….

Olivat luvanneet sadetta ja se satoi  sen muutaman minuutin kun olimme kodan SISÄLLÄ! Menimme pyhiivaeltajan päivällisen jälkeen me kaukaa tulleet Enonkosken luostariin Virvan vieraaksi. Virva laittoi saunan ja sitten uni maistui kipeille jaloille….Ensi vuonna taas mutta nyt ehkä täällä päin Suomea.

Nyt tulimme kerrankin tyhjään Ukinrantaan. Missä lie Siru-kissakin. Vaihdoin kukat kappeliin ja olin hiljaa itsekseni Hellyyden jumalanäidin ikonin edessä. Ikonit pysyvät kappelissa paikoillaan vaikka me muut menemme ja tulemme….

riitta

Mainokset

1 Response to “Takaisin kotiin”


  1. 1 sanna franssila 28/07/2009 15:41

    .teveisiä minultakin valamon vaellukselta,

    .:-)tuota…kuppien/mukien paikkoja on kai kolme, mutta yrityksessä on vielä se, mikä menee minnekin viidestä erilaisesta kuppi/muki -sarjasta. Harmaat mukit kahvikaapin vieressä?, vihreä/sininen/punainen sarja tarjoilulipastossa? jykevä vihervalkoiset? jne… Laitoin muuten Riitta niitä nimikointeja ihan joka kaappiin jotta talossa tuntemattomampi osaisi suunnistaa….Mutta lähteehän teippi aina irti.

    Eteisen valkea matto todennäk. likaantuu nopeasti, mutta mattojahan meillä riittää, ja kesä on valoisa vaan kerran (talvella sit vois vaihtaa?)
    t. Sanna F


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: