Kirkkopäivien jälkeen

Niin muuttuu maailma, Eskoseni. Ja Sinapinsiementen kannalta myös Kirkkopäivät. Silloin kuin vielä Sinapinsiementä ei ollutkaan, olimme ensimmäistä kertaa mukana KONSIILIKYLÄNÄ. Siis vuosi -79

Sitten jatkoimme Konsiilikylän nimellä joitakin kertoja ,ja sitten Hiljaisuuden keitaana/talona/paikkana. Vielä muutama kerta sitten oli Sinapinsiemen ainakin melkein yksin vastuussa hetkipalveluksista ja koko Hiljaisuuden toiminnasta Kirkkopäivillä. Näin mielestäni esim. Kuhmon kirkkopäivillä ja iki-ihanassa Lentiirassa. Ja nyt sitten Jyväskylän sinänsä mielenkiinotoisilla päivillä olimme vain myymässä kirjoja. Hetkipalvelukset ja Taizerukoukset pyörivät meistä täysin riippumatta Hiljaisuuden talon kappelissa.

Oikeastaan oli vähän hassua, että olimme sen talon eteisessä kirjamyymälänä! Melkeinpä häiritsimme hiljaisin mielin tulevia ihmisiä ja kun innostuimme juttelemaan, nousi puheäänikin luvattomiin korkeuksiin. Harmitti itseämmekin.

Aulikki oli tehnyt hyvän työn varatakseen meille paikan ja harmitteli kun siitä eteisestä. Kiitos myös Raijalle, Liisalle, Seijalle ja Annelille, jotka  myivät kirjoja  ja esittelivät Ukinrantaa ja kuuntelivatkin, hoitivat sieluja.

Mutta kirjoja olisimme ehkä myyneet yhtä hyvin Torilla, johon kaikki muutkin yhdistykset olivat pystyttäneet kojunsa. Mutta kukapa tiesi, että Hiljaisuuden talossa meille ei enää nykyään olekaan muuta tehtävää kuin myynti!

Mutta hyvä niin! Ihanaa kun taizelauluja osataan, hiljaisuutta osataan viljellä ja tarjota ilman meitäkin. Mutta minulle heräsi kysymys, mikä on Sinapinsiemenen tehtävä ja rooli siis nykyään. Sitäpä sietää pohtia. Yhdessä, eikö niin.

Kirkkopäivillä tapaa paljon tuttuja, ja se on hienoa. Esittelimme Ukinrantaa kymmenille ihmisille ja kuulimme Anna-Maijan uudesta kodista; Helena-kodista Helsingissä. (lue enemmän anna-maijan kotikonesivulta).

Meillä alkoi eilen työ Olkin kanssa pitkän loman jälkeen.  Istuimme kaksi päivää tiiviissä kokouksessa. Lähetysseuralla on mukavia odotuksia Ukinrannan suhteen.  Rukousta ja hiljaisuutta. Sitähä me osaamme tarjotakin.

Tämän viikonlopulla tulee tänne parin kuukauden työharjoitteluun puuseppäoppilas Matias. Hän on lupautunut tekemään myös talonmiehen hommia. Se helpottaa kovasti.

Kun tulimme iltapäivällä kotiin, minua MELKEIN itketti. Niin paljon on vielä poimimattomia viinimarjoja pensaissa ja kirjakaupan laittaminen vieläkin kesken.

riitta

Mainokset

1 Response to “Kirkkopäivien jälkeen”


  1. 1 Raili Kautonen 26/08/2009 13:51

    Olipa mielenkiintoista lukea tämänkertaisten Kirkkopäivien kuulumisista sinapinsiemen -näkökulmasta! Minä olin sihteerintyöni aikana pyörittämässä sinapinsiemenen osuutta Kirkkopäivillä vuosina 1991, 1993, 1995, 1999 ja 2001. Kaikissa näissä olimme päävastuussa Hiljaisuuden keitaasta, suunnittelimme ja rakensimme Keitaan, teimme sinne ohjelmat ja päivittäiset rukoushetket sekä vastasimme osin sielunhoidollisesta avustakin. Sekä tietysti myimme kirjoja ja muita tuotteita. Se oli melkoinen ruljanssi meille vastuuhenkilöille! vaati paljon vapaaehtoisia työntekijöitä.

    Aika muuttuu – nyt olemme sitten pääasiassa kirjojen myyjiä.. Sinapinsiemenen tehtävä ja työnkuva Kirkkopäivilläkin muuttuu, mihin suuntaan, sen päätämme itse. Ehkä se on jotakin sellaista, mitä yhdistyksen alkuperäisnimeä kehitellessä tuli esiin: Yksinkertaisen elämän yhdistys. Tästä Anna-Maija kertoo kirjassaan Omenapuukylän päiväkirja. Yksinkertaisen elämän idea ja ihanne on mielestäni pysyvä. Kun maailma nopeutuu ja tulee ulkoisilta osiltaan aina vain monimutkaisemmaksi ja yhteiskunta pirstaloituu, tarvitaan jotain yksinkertaisemman elämän puolesta puhujaa. Siinä on Sinapinsiemenelle työsarkaa seuraavaksi 30 vuodeksi 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: