Terveiset Anna-Maijalta ja muiltakin

Kävin perjantaina Helena-vanhainkodissa Hämeentie 55:ssä katsomassa”äitiämme” Anna-Maijaa. Siellä hän luki kiinnostuneena lintukirjaa, kun  muut maalasivat taidepiirissä luontokuvia. Kirkkosali, jossa suuret kattokruunut ja kynttilät ja suuret ikonit, toimi myös harrastuspaikkana. Koko koti oli viehättävä ja kotoinen. Ja niin oli äitimmekin.  

Henkilökunnalla tuntui olevan hieno ote Anna-Maijaan ja siihenkin kun hän syö niin vähän! Vein pari kirjaa ja kävimme läpi muut lukemiset, jota oli kai riittävästi. Minulle tuli hyvä mieli siitä paikasta ja niitä ihmisistä. Nyt jäi mietinnän alle Anna-Maijan toive päästä tänne Ukinrantaan.

Kun lauataina tulin kotiin, oli täällä Hytin Laura ja Franssilan Sanna tehneet valtavan kulhollisen salaattia ja sämpylöitä. EXIT:yhtye, jota oli  jo odoteltu, menikin saunaan ja söivät sitten osittain puolenyön aikaan, kun malttoivat saunasta tulla. Nuo kahdeksan miestä nukkuivat hyvin yönsä ja söivät aamupalan ja starttasivat ikinavanhalla bussilaan eteenpäin.

Hytin Laura on asunut Kangasalla lapsuutensa, ja niinpä kuuntelimme hänen kertomustaan 9 pikkurististä hautausmaalla ja taiteilijoiden ja muiden kuuluisuuksien lepokodin merkityksestä tässä meidän lähekkämme, saman Ukin rannalla.

Muutama kyläläinen on poikennut arkisinkin rukoushetkissämme. Olen tilannut lisää kirjoja kirjamyymäläämme, ja Matias innostui maalaamaan pahasti remontin tarpeessa olleen keittiömme valkoiseksi!

Kaija ja Markku olivat viime viikolla keskiviikon talkoolaisina (ja tulevat nytkin). Meitä oli kymmenkunta syömässä yhteistä keittoa, jonka ohjeen ja ainekset olivat tuoneet naapurimme jo elotulille.

Jokainen päivä tuo uusia mukavia yllätyksiä ja ihmisiä. Tänään kävi Salon seurakunnan lähetysväkeä pikkubussillinen kylässä. Jättivät puolukkahyytelöä ja huovutetun enkelin.

Matiaksen 5-vuotias Aava on ollut pari päivää vieraana. Onkimiseen tarkoitetut kastemadot saivatkin jokainen nimen ja niistä tuli lemmikkimatoja…

kirjurina riitta

Mainokset

0 Responses to “Terveiset Anna-Maijalta ja muiltakin”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: