Pohjoisen tulisijan lämmössä

Kävin Oulussa lämmittelemässä sen keskiviikkoillan TULISIJALLA. Minulle oli annettu aikaa yli tunnin ennen varsinaista rukoushetkeä. Tuomiokirkon krypta tuli melkein täyteen.  Puhelimme mitä on hengellisen elämän hoitaminen. Mukana oli vanhoja tuttuja, nuoria ja keski-ikäisiä. Seurakunnan työntekijöitäkin jokunen.

Helposti löytyi oman hengellisen elämän hoitamisen eväät  ja sitten hyppäsinkin fransiskaanisen kolmannen sääntökunnan sääntöön, yhdeksään kohtaan, jonka jokainen muokkaa perussäännön pohjalta oma näköisekseen. Joku sanoi, että oikeastaan elämässä onkin jo olemassa sääntöjä, mutta harvoin niitä tulee sanottua ääneen. Pohdimme myös kuuliaisuutta ja köyhyyttä. Muutama ihminen tuli vielä lisääkin ennen huolellisesti valmistettua rukoushetkeä.

Teenjuonnin aikana Lakan Pauliina ja Salakan Markku alkoivat etsiä yhteisä aikaa Taize-laulujen harjoittelulle viikottain. Kryptan lämmöstä  lähtiessään monet ottivat pyöränsä ja lähtivät koteihinsa. Sellainen on tapa kotikaupungissani. Kaikki tämä taitaa ainakin jossain määrin olla jatkoa niille keskiviikon aamujen kryptan rukoushetkille, jonka aloitimme Oulun NNKY:n kanssa jo vuonna 2001.

Tulin kotiin torstaina, eilen. Matias oli tehnyt kellotapulimme kulmalle pari kyyhkystä puusta. Vanhasta parisängynrungosta (joka löytyi puupinon takaa liiteristä!) hän väsäsi eilen KIRJAHYLLYN!

Pari talkoolaista tupsahti juuri kun tulimme ruokakasseinemme kaupasta. Alan jo toipua pettymyksestä kun fransiskaaniseen talkooviikonloppumme ei ilmoittautunutkaan kuin kaksi ja heistäkin toinen joutui sairauden takia perumaan. Myös keittöapulaisita toinen peruuntui perhetilanteen takia. Minä siis olen toipumassa pettymyksestä, koska huomenna tulee kolme ja jo  tänään kolme muuta henkilöä äskeisten aikaisin tulijoiden lisäksi. Tätä porukkaa siis ei voi hallita. He haluavat tulla ja mennä omien itressejensä mukaan ja siihen sitten sopeudumme. Minä nautin siitä, että ihmisiä tulee. Ja alan nauttia siitä varmasti vielä enemmän kunhan tämä ylityöllistetty syyskuu (Lähetysseuran työn kannalta) saadaan päätökseen.   

riitta

Mainokset

0 Responses to “Pohjoisen tulisijan lämmössä”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: