Messinkikuoriaisia!!!!

Messinkikuoriaiset tulevat vierailuille vain loka-marraskuussa ja kesä-heinäkuussa. Niistä ei ole mitään haittaa mutta niitä on paljon ja ne kulkevat karvaisina pieninä kuoriaisina ystävällisesti ympäriinsä ikkunan alla, vessassa ja hellojen välissä. Ukinrannassa niitä nyt on. Ei satoja mutta kymmeniä.

Muitakin vieraita on toki käynyt. Tänäänkin naistenryhmä, joka on jo vuosia kokoontunut toistensa luo sekä laulamaan vanhainkodille. Istuimme olohuoneessa ja he olivat kiinostuneita Ukinrannan historiasta sekä Sinapinsiemenestä että Tansaniasta. Kyllä he paljon jo Ukinrannasta tiesivätkin, koska ovat kangasalalaisia. Kyselivät kumajaako Ison Vihan aikana upotet kirkon kellot vielä Ukkijärvessä. Sanoin,että kyllä kun käyttää mielikuvitustaan.

Meillä asuu nyt ainakin parin viikon ajan Matkamiehen huoneessa Tansanialainen Godfrey. Jo Morbackan ajoilta tuttu taiteija, joka on koeajalla töissä Tampere-Mwanza seurassa Tampereella. Matikaksen tyttöystävä tuli Zambiasta käymään täällä ja he lähtevät yhdessä Matikaksen kanssa Zambiaan takaisin kuukauden kuluessa.

 Matias on edelleen ahkera. Tänään taisi valmistua alttaripöytä,  jota tarvitsemme Ukinrannan ensimmäisessä retriitissä Pyhäinpäivän aikaan. Kolme on ilmoittautunut. Se riittää meille. Hiaman jännittää miten he suhtautuvat suuren suuriin huoneisiin, joissa on kolmekin sänkyä. Matias lupasi tehdä shermit sänkyjen välille, mutta emme mistään löydä edullista puulistaa, jota hän käyttäisi.

Olen tekemässä nyt ensi vuoden toimintakalenteria. Pääsääntöisesti joka kuukauden viimeinen viikonvaihde on ns ”tulisija”-viikovaihde. Pari retriittiä tavallisen tapaan ja Kristian ohjaamina muutama henkilökohtaisesti ohjattu retriitti. Ja kesällä Paratiisiviikko! Tämä paikka kutsuu tekemään lasten kanssa näytelmiä ja hulluttelemaan. Olemmehan Kiljusen Herrasväen syntysijoilla!

 Viime viikolla sekä Kotimaan että Lähetyssanomien toimittajat olivat meillä tekemässä juttuja. Niistä kuulemme myöhemmin. Hengellisen ohjauksen ryhmän(viime vuoden satoa) olivat meillä (poissa ollessani) ja suunnittleivat fransiskuspäivää 15.11. Siitä mainos ajankohtaisissa.

Pax et Bonum

Riitta tssf

Mainokset

0 Responses to “Messinkikuoriaisia!!!!”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: