Grandchampin jälkeen

Olimme Sinapinsiemenen matkalla Sveitsissä Granchampin yhteisössä. Tämä sisaryhteisö sulki miedät viideksi päiväksi suojiinsa hiljaisuuteen ja rukoukseen, ateriayhteyteen ja vielä johonkin muuhnkin, jolle en löydä sanoja. Minulle ranskankielen taitamattomalle oli turhauttavaa aluksi istua neljän hetkipalveluksen ajan ymmärtäen vain ”aamenen”. Luimme kuitenkin evankeliumiteksitstä osan suomeksi ja iloisina yhdyimme Taizelauluihin, joita pari kertaa päivässä laulettiin. Kojosen Leena oli tehnyt ison työn paitsi koko matkan järjetämisen suhteen myös käänätäen sisarten säännön suomeksi. Se herätti paljon ajautksia ja ehkä painamme sen pieneksi kirjaseksi, että voimme sen pohdintaa jatkaa. Grandchampin sisaret ovat muokanneet sääntönsä Taizen veljien kanssa jo 40-luvilla. Matkasta tulee varmasti kuvia ja juttua Sinapisiemenlehteen myöhemmin. 

Paljon sain ajatuksia myös yhteisöelämästä siellä…..se avoimuus,vieraanvaraisuus ja kuitenkin kurinalaisuus. Ja ennen kaikkea hiljaisuus. Se,että koko sisaryhteisö oli saanut alkunsa RETRIITEISTÄ.

Tätä täytyy vielä miettiä, sulattaa ja jakaa!

Tulin eilen kotiin ja menin suoraan työkokoukseen Tanmpereen keskutaan. Sieltä tullessa kävimme kirjapainosta hakemassa vihdoin KAMARINEITO JA KOLME PRINSESSAA -kirjan, jonka olen tehnyt Kika Hammarin muistolle. Tämä liki viiden vuoden projekti on nyt onnelisesti valmis.  

Tänään Heponiemen neuvottelukunta oli vierainamme ja pohdimme Ukinrannan elämää/tehtävää ja fransikaanisuutta todella perusteellisesti heidän kanssaan. Nyt alan valmistella pyhäpäivä retriittiä. Ensimmäistä retriittämme täällä. Pian näemme miten talo siinä käytössä toimiiGrandchamp piha.  

Tässä Tuula Tiittulan ottama kuva Grandchampin pihapiiristä.

riitta     tssf

Mainokset

0 Responses to “Grandchampin jälkeen”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: