Iloa ja pahaa tuulta.

Siiri taisi unohtaa kirjoittaa tähän, tai ehkä se tulee myöhemmin. Pidimme nimittäin unelmapäivän ja lähinna hallituksen jäsenet unelmoivat tulevaisuudesta. Siitä mitä Sinapinsiemenessä tapahtuu kolmen vuoden kulutta.

Sen jälkeen olen ollut mm. Joensuussa lautantaina Sinapinsiemenenä pitämässä ns. Koskiprunssilla ”alustusken ”aiheesta Hiljaisuus elämäntapana. Mikä minä olen näistä puhumaan? Mikä minä olen menemään tuntutolkulla marraskuisessa pimeydessä toiselle reunalle maata ja puhumaan yli 60 henkilölle. Mikä minä olen? ´Mutta menin ja puhuin kun niin pyydettiin. Ehkä tärkeintä ei ollut se puhe, vaan tapaaminen, kohtaaminen ihmisten kanssa. Kuunteleminen, mitä sinne päin Suomea kuuluu.  ja hämästellä, kuinka siellä nyt yllättäen olikin niin paljon kiinnostuneita tästä aiheesta, hiljaisuudesta, rukouksesta.

Tulin lauantaina myöhään kotiin. Ja minun olisi pitänyt olla hyvällä tuulella vielä tänäkin aamuna, mutta väsymykseeni katosi se tuuleni.

11 ystävää tuli Franciscuspäiväämme. Neljälle olikin tullut este. Sairautta ja muutakin pientä. Ìrkailainen ystäväperheeni toi hienon lounaan meille ja silti minä vian äksyilin ja nurisin. En olisi jaksanut olla emäntänä yhtään, en yhtään.

Loppujen lopuksi olin keittössä melkein koko ajan. Otin välillä vielä kolme vierastakin vastaan,  jotka piipahtivat katsomaan matkallaan Ukinrantaa.

Yksinkertaisesti tämä yhtälö ei onnistu. En voi olla emäntänä ja ohjelmassa mukana yhtäaikaa. Voimani eivät riitä tähän ainakaan heti matkan jälkeen. Eikä muutenkaan. Jos en ole emäntänä, olen epäkohtelias enkä vieraanvarainen.

Nolottaa äkäisyyteni ja harmittaa kun Franciscus ei juuri astunutkaan tänään ovestani.

Näin ihminen pysyy nöyränä.

riitta tssf

Mainokset

2 Responses to “Iloa ja pahaa tuulta.”


  1. 1 Leena 16/11/2009 21:24

    Riitta, oli silti hyvä nähdä sinua edes lyhyesti. Mutta tosiaankin harmi, ettet saanut olla ja nauttia rauhassa antoisasta keskustelustamme. – Luulen kyllä, että Franciscus ei katoa ovelta vaan odottaa siellä tarvittaessa pidempäänkin.

  2. 2 Heli 16/11/2009 23:52

    Voi Riitta, hyvä kun sanot ääneen tämän mahdottoman yhtälön! Itsepalvelu vaatii hiukan säätöä vielä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: