Jouluviikko

 

Wau. Lapsenlapsemme saivat elämänsä eka potkurikyydin eilen Ukkijärvellä. Eniten ihastunut oli heidän äitinsä Ella, joka toisen kerran elämänsä(29 v) aikana näki oikeita lumihiutaleita!

Viikkoomme sisältyi uimahallia, lastenkadedraalia, hop loppia, piparkakuntekoa ja täyttä kurkkua ulvontaa, kun piti pukea talvikamppeet päälle. Manchesterissä, Englannissa nimittäin ei usein pannakaan paljoa päälle, ainkaan ulkona. 

Nyt tässä vähän pyörittelen peukaloitani ja pesukonetta kun lähtivät tänä aamuna pois nuo pikku-ukkelit äiteineen. Pitäskö nyt ruveta siihen kuuluisaan joulunvalmisteluuun. Olen kyllä sille allerginen.

Muuten minä mietin moneen otteeseen noiden pienten kanssa ollessani, että on se vain kumma kun heillä pitää olla koko ajan joku lelu kädessä. Nelson on 3 v. ja Henri 1.5 v. En minä sitä miettinyt, että miksi pitää kantaa tavaraa kädessään, vaan sitä mikä te tavara oli.

Se nimittäin oli yksinskertainen pieni puujunan vaunu tai pieni muovinen kala, joka oli tarkoitettu ammeleluksi. Aamulla ensimmäiskesi etsittiin sängystä tuo puujunan vaunu tai kala. Katsottiin tarkkaan kummalla oli minkä värinen ja joinakin aamuna minä sain kunnian pitää kolmatta vaunua tai kalaa kädessä!

Olisi ollut robottilelua, pikkuautoja ja kuormureita, hinausautoa ja poliisiautoa, mutta käteen kelpasi vain pieni puujunan vaunu. Hyvin yksinkertainen ja simppeli, jolla tuskin yksin pystyi mitään leikimäänkään. 

Jouluksi ei saatu tänne ketään ykinäistä lähettiä. Kierrätin sanaa ,mutta nämä tarpeet ja tarjoukset eivät mene yhteen. Ihmisiä pitää paljon valmistaa muutoskeen. Muutokseen vaikka se olisi pieni ja parempaan päinkin.

Alakerran kirppis on kiinni. Äsken diakonissa kävi siellä kuitenkin katsoassa peittoa jonkun yksinäisen sänkyyn. Että edes jouluna olisi puhdas peti.

Viime viikolla oli kaksi kyselyä yhteisöasumisesta ja pitempi aikaisesta talkootarpeesta. Yrjö on tulossa 8 viikoksi. Matias Sambiasta lähetti viesin,että tulisi hänkin vuoden alussa. Olisiko totta että talo olisi alkuvuodesta selvästi asuttu!

jouluviikon mietteissä  riitta

Mainokset

0 Responses to “Jouluviikko”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: