uusivuosi vastaan tullut

Uusi vuosi otettiin vastaan osittain Morbackan perintein. Meitä oli parhaimmillaan liki 20 katsomassa kun lunta tuli aina vain lisää, saunomassa, kukin vuorollaan keittiössä ja aina syviä pohdintoja pitäen pöytien ääressä. Täysi kuu helotti talvitaivaalla ja avantoa emme saaneet tehtyä paksuun Ukkijärven jäähän.

Jo uuden vuoden aatonaaattona pyrähti taloon Seija,Soili ja Pirkko mukanaan kalapasteijoita ja kalakeittoa. Niin ja ompelukone; ja liian pitkät verhot joissakin huoneissa saivat lyhennyken ihan noin vain.

Samaan syssyyän ajoi pihaan auto, joka tipautti portaillemme Annan, talkoolaisen, joka laulaa ortodoksi rukouksiaan välillä yksin, välillä yleisöllekin kappleissa ties monta kertaa päivässä. Kaksi viikkoa hän lupasi olla täällä talkoolaisena ja ilmeisestikin kilvoittelemassa vähän ankarantuntuisen rukouselämänsä ja paaston kanssa.

Tänä iltana odotamme Yrjöä, ”talviteologiamme”, joka tulee työhön tutustumisjaksoon. Luulen, että hän saa tehtäväkseen mm. paneutua Sinapisiemenen arkistoon. Sinne aiomme nitoa kirjaksi Anjan antamat ilmeisesti KAIKKI Anna-Maijan aikoinaan kirjoittamat TULISIJA-lehdet.

Nyt kun Taize kirje ilmestyi taas(melkein vuoden tauon jälneen), kansalliskirjastokin reipastui ja lähetti meille pitkän listan niistä kirjeistä vuodesta 1981 alken, joita ei ole heidän arkistoissaan. Yrjö saa käydä nyt läpi niitä pinoja, joita Siirin kanssa Morbakcan kirjamyymälää siivotessa päätimme onneksi säilyttää!

Siinäpä puuhaa näin aluksi Yrjölle. Puuhaa, joka on hidasta mutta kivaa. Kirjakaupan inventaario on myös tämän kuun hommia.

Olkki on jättämässä rahastoinhoitajan töitä nyt uudelle ihmiselle. Mutta ei pidä silti luulla, että olemme täällä laiskana! Saarnaa tässä tämänkin päivän kunniaksi molemmat loppiaiseksi väsäämme. Puita eli sanan varsinaisessa merkityksessä Tulisijaa keittössä valvomme ja Olkki luo lunta talojen välillä aina kun ehtii.

Pyykkiä on kiitettävästi taas vieraiden jälkeen ja ne vieraat, jotka eivät pyykkiä tuota, koska vain käväisevät, on kyllä ihan ”työllistäviä” hekin.

Kun olimme Rauhan ja Toivon majassa Rauhanpäivillä 29.12 oli täällä käynyt yksi autolastillinen vieraita lukittujen ovien takana. Eilen Olkki oli töissä ja minä ajoin Nilun ja Nean lentokentälle. Sillä aikaa oli kaksi perhettä käynyt meitä kyselemässä. Siksipä olen tosi iloinen siitä, että nyt ainakin kahden kuukauden ajan, arkipäivinä täällä on joku päivystämässä ja pitämässä hetkipalveluksia, jos olemme pois.

Tämä juuri alkanut uusi vuosi näyttää meille varmasti paljon suuntaa. Muistammehan mitä veli Roger sanoi. ”Seuraa enkeliä, joka sinua johtaa. Vaikka ei sekään aina tiedä mihin matka vie. Vain Jumala yksin tietää!”

uuden vuoden ajatuksin riitta

Mainokset

1 Response to “uusivuosi vastaan tullut”


  1. 1 Juhana Sihvo 03/01/2010 22:32

    Terveisiä Poznanista Taizén uudenvuodentapaamisesta! Meitä suomalaisia oli paikalla muutama pieni ryhmä, yhteensä noin 25. Puolalaisia oli luonnollisesti paljon, mutta esimerkiksi Virosta saamani tiedon mukaan vain neljä, Englannista 50. Poznanilaisten vieraanvaraisuus teki vaikutuksen. Ensi vuonna tapaaminen on Rotterdamissa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: