Tulisijaa lämmittämään

Syyskokouksessa ideoitiin Ukinrantaa varten samanlaista päivystyskalenteria kuin on Marian kappelissa Levillä. Olemme nyt kehittäneet sellaisen kalenterin. Se on omana sivunaan näillä Ukinrannan sivuilla. Otsikolla ”Päivystyskalenteri”.  Toivon, että käyttöohjeet ovat ymmärrettävät. Ja niin kai ne ovatkin, koska olemme sieltä jo pari varausta saaneetkin.

Ideana on se, että Ukinrannan Tulisija olisi todella Sinapinsiemenen yhteinen talo. Ukinranta sopii oikein hyvin vetäytymisen ja hiljentymisen paikaksi, Olemisen Paikaksi. Kalenterista voi varata ajan tällaista viipymistä varten. Me ollaan Riitan kanssa usein menossa, Riitta Lähetysseuran kuvioissa ja minä kokopäiväisenä Messukylän pappina. Olisi tosi mukavaa, kun Sininen talo olisi asuttu, olisi joku pitämässä Tulisijaa lämpimänä. Huhtasen Kaijan kokemuksia tästä voi lukea hänen kirjoittamistaan blogeista. 

Päivystäjän tehtävänä on olla läsnä, Olla, vastata rukoushetkistä silloin kun me emme ole paikalla. Olemme luvanneet  myös kirjamyymälän olevan auki rukoushetkien aikaan. Päivystäjältä odotetaan saman verran työpanosta kuin talkoolaiselta, noin neljää tuntia päivässä.  Silloin voi tehdä jotain pientä talkootyötä, omien mieltymysten mukaan, kuka tykkää keittiöhommista, kuka silittämisestä, kuka siivoamisesta, kuka ulkotöistä, kuka mistäkin. Mutta niinkuin Kaija kertoi, omalle itselle ja Jumalalle on paljon aikaa. Jos saa pitää kaikki rukoushetket ja sattuisi vielä asiakkaita kirjakauppaan, siinä on jo liki kolmen tunnin ”työpanos”! Ukinrannan päivystys on sitä hitauden kulttuurin harjoittamista, johon hiljaisuuden viljely meitä kutsuu.  Me Riitan kanssa ollaan pyritty siihen, että olemme paikalla rukoushetkien ja illallisen aikaan. Vaalimme erityisesti rukousyhteyttä, illallinen on ateriayhteyttä varten.

Tuo päivystyskalenteri avaa oven yhteisöllisyyteen, rukoukseen, lepoon, hiljaisuuteen, yksinkertaiseen elämään, kaikkeen siihen miksi Sinapinsiemen on olemassa. Käykää sisään!

Olkki

Mainokset

1 Response to “Tulisijaa lämmittämään”


  1. 1 Heli 10/01/2010 23:58

    Oikein hyvä!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: