Eebenpuuenkelin siipi

Eebenpuisen enkelin siipi askarruttaa minua tänään. Laitoin sen sinitarralla kiinni.  Siivet pitää olla Tansaniasta tullessa irrallaan ,etteivät ne katkea matkalla. Veistäjillämme ei ole kuplamuovia eikä oikein sanomalehtipaperiakaan, mihin käärisivät nuo enkelinsä. Kuulemme minut löytää Googlesta makondeartin sivujen yhteydessä. Siksikin minä näitä enkeleitä pohdin ja laitan kuntoon.

Olen saanut invevtaarion laitettua nyt sekä kaupassa että omassa(T:Mi Heinos) yrityksessäni. Viimeksimainittuun liittyy eebenpuu, jota siis veistetään etelä-Tansaniassa makondeheimon keskuudessa. Siellä me asuimme kaksi vuotta. Köyhistä köyhimpien parissa. Ja sieltä tilaan kuukausittain eebenpuisia veistoksia sekä makondeart nettikauppaan että tänne Ukinrantaan. Näin elätämme 7-9 köyhää perhettä.

Eksyin siis makondeen vaikka oli minulla muutakin mielessä. On ollut hiljaista ja aikaa ajatella monia asioita tällä viikolla. TET-harjoittelijamme Yrjö on tämän viikon Pietarissa.

Perjantaina tulee hallituksen kokous tänne. Lautantaina Granschampin matkalaiset tulevat muisteloihin, ja heistä osa jää pyhäpäinä Franciscus astui ovestani jutusteluun. Perjantaina kaavailemme ennen kokousta Lönnebon kirjan painattamista.

Taize kirjeestä kertovat kirjeet ovat lähteneet nyt tilaajille. Senkin postitus ja koordinointi tulee nyt täältä. Toivotaan, että käännökset ja taitto (joka on paljon suurempi työ kuin postitus!) onnistuvat tänä vuonna kohdalleen.

Irakilainen ystäväperhe kävi sunnuntaina. Pohdimme äidin ja 5 v pojan matkaa Irakiin. Rahaa ja uskallusta tarvitaan tuohon matkaan. Mahtaakohan löytyä kumpaakaan, kun turvapaikkaa on lähdetty hakemaan jo 10 v sitten .

Ensi sunnuntaina on Tampereella tuomasmessu, jonka kolehti Sinapinsiemenelle. Sitä ennen ekumeeninsen rukousviikon päätöksenä pyhiinvaellus kirkosta kirkkoon. Tätä teimme jo 70-luvulla! Aina pakkasta ja aina mukavaa! Nyt ei taida ovesta astunut Franciskus päästää vielä klo 14. liikkeelle. 

Huomatkaa TOIMINTA sivun lopussa tietoja KOMista. Sinappien kummipojasta!

Enkelinsiipi on sinitarralla vain väliaikaisesti kiinni. Kotona sen voi liimata.

riitta

Mainokset

1 Response to “Eebenpuuenkelin siipi”


  1. 1 sally 26/01/2010 13:33

    kiitos grandchamp muistelupäivistä. Pääsin ensimmäistä kertaa Ukinrantaan, tuntui kuin olisi tullut keskelle Narnian maailmaa:)
    ”pieniksi liekeiksi toisillemme meidät annettiin” siunausta tulevaan,


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: