Pieni pyhiinvaellus Ukinrannassa

Viikonloppuna saimme taas Ukinrannassa kokea yhteyttä nuorten aikuisten pyhiinvaellusjuhlan muodossa.Siniseen taloon saapui 20-30 nuorta aikuista iloitsemaan rukouksesta ja hyvästä seurasta Taizen spiritualiteetin hengessä. Sopu antoi sijaa. Osa majoittautui patjoille salin lattialle, mutta tunnelma oli silti korkealla. Anna-Liisa toi oman korvaamattoman panoksensa keittiöön. Riitta, joka nyt on Intiassa, ja Olkki ravitsivat meitä hengen ravinnolla. Tuntui hyvältä kun kappelissamme kaikui rukoushetkissä laulu neljällä kielellä, siis suomeksi, puolaksi, englanniksi ja latinaksi.

Keskustelut jatkuivat välillä läpi yön käsitellen kaikkia uskoon liittyviä asioita maan ja taivaan väliltä. Räväköitäkin kommentteja esitettiin, mutta silti hyvässä hengessä.

Kun katselin kappelissa rukoushetkien aikana risti-ikonia, ajattelin erityisesti sitä miten erilaisia ihmisiäKristuksen ristin salaisuus kokoaa ympärilleen samalle luottamuksen pyhiinvaellukselle. On konservatiiveja ja liberaaleja, korkeakirkollisia ja matalakirkollisia, katolilaisia ja protestantteja. Ja kaikki kantavat mukanaan omaa ainutkertaista elämäntarinaansa yhdessä Kristuksen kanssa.

Juuri tässä on uskon rohkeus että usko murtaa yhteyden tiellä kaikki ne järjettömät raja-aidat, joita me ihmiset olemme itsekkyydessämme tahtoneet pystyttää. Jotenkin näinhän se laulussakin sanotaan:´Kristus on rakkaus. Uskalla elää rakkaudelle. Älä pelkää!´

Yrjö

Mainokset

0 Responses to “Pieni pyhiinvaellus Ukinrannassa”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: