Intian jälkeen

Olen kotona taas. Työntouhussa niin, että tuskin tunnistan itseäni siitä kesävaatteissa kulkevasta naisesta, joka vielä pari päivää sitten kulki Delhin kaduilla. Mutta minä se olen. Molemmissa tapauksissa.

Oli hienoa olla West Bengalissa. Siligurin ja Darjeelingin kaupungeissa. Sikkimmin valtiossa ja sen budhhalaisissa luostareissa. Oli mukavaa asua miniän vanhempina uudessa kodissa ja nauttia intialaisista ruoista.

Kahvia, maitotuotteita ja leivonnaisia emme paljoa nähneet. Näimme paljon muuta.

Pienin lapsen lapseni Nea-Anaiah oli siellä (kuin) kotonaan. Nepalinkielisiä lauluja kuunnellen ja meluisaan puheeseen välillä karjahdellen. Kyllä nyt ihmetellään Suomen hiljaisuutta ja turvaistuimia, kylmyyttä ja rauhaa.

Kun lauantai-iltana ajoin pihaan(vietyäni Nean ja vanhempansa Viinikkaan) tuli vastaani 43 Tampereen tuomasyhteisön jäsentä, jotka olivat viettäneet täällä päivää. Kaija ja Markku olivat talkoolaisina minua vastassa ja Olkkikin tyytyävinen että palasin.

Sunnuntaina istuin Kangasalan kirkossa, kuunnellen laskiaispyhän saarnaa ja muistaen, että ensi pyhänä olen minäkin saarnaamassa jossain.

Maanantaina purin sähköpostisumaa ja tein kuukausiraportteja kolmeen eri suuntaan. Sovin parista palaverista ja tein kirjatilauksia. Jos aina olisi tämän maanantaipäiviäni tehokkuus olemassa, olisi kuukauden työt tehty viikossa.

Intian matka toi siis energiaa. Hyvä niin. Eilen tuli myös Kristolan Matti Lapualta. Hän loi lunta ja teki laskiaistiistain lättyjä ison pinon. Minä sain pitää Haltian Eeron kanssa monen tunnin riparipalaveria rauhassa.

Illalla soitti eräs arkkipiispan vaaliehdokas. Olimme jo panneet ennakköäänemme aamulla postiin.  Olemme vielä Turun pappeja, siksi saamme äänestää. Huomenne ennen tuhakeskiviikon jumalanpalvelusta illalla on aamupäivällä palaveri jostain nuorten illasta Hervannassa. Torstaina koulutus Lähetysseuran riparimateriaalista(jota olen ollut tekemässä muutama vuosi sitten) ja sitten pitäsi tehdä se saarna.

Kannatti käydä Intiassa. Tuli uutta energiaa ja kiitollisuutta siitä, että elämän kuuluukin olla näin runsasta. Kuuluu se!

riitta

Mainokset

0 Responses to “Intian jälkeen”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: