Marianpäivää ja Assisia

Intialaisen ruoan viikonloppu on kuumimmillaan. Koko talo tuoksuu ihanilta mausteilta ja vielä huomeisen Marianpäivän messun jälkeen jatkamme vähän.

Hienoa on ollut saada myös naapurit Ukkijärven toiselta puolen tänne kokkaamaan. Kaksi Lähetysseuran vanhaa työtoveria on eka visittillään täällä.

Luin virikepuheessani pätkän Jean Vanierin Murrettua ruumista:” Ateriat ovat tärkeitä, jokapäiväiset arkiateria.  Miten tärkeää onkaan syödä kunnolla nauraen, hiljalleen rentoutuen. Se on yhteentulon ja uudistumisen heteki. Ateriat eivät ole vain vatsaa varten – vaikka tietysti on elintärkeää, että fyysinen ruumiimme ravitaan. Ravinto liittyy rakkauteen ja ykseyteen. Jokainan äitinsä rintaa imevä lapsi tietää sen yhtä hyvin kuin äitikin. Tämä rakkaus ja ykseys tekevät aterioista uudistumisen juhlan.

Jeesus liitti ravinnon ja rakkauden niin likeisellä tavalla yhteen viimeisellä ateriallaan, kun hän antoi murretun ruumiinsa merkiksi murretun leivän ja viinin ja kutsui meitä:”Ottakaa ja syökää!”

Kun löydämme elämän rytmin, joka samalla on ruumiimme rytmi,  voimme löytää sisäisen harmonian ja tyyneyden. Salaisuu on opittava: opittava olemaan sisäisesti hiljaa, täynnä hiljaista naurua ja hilpeyttä, myötätuntoisena kaikkia kärsiviä kohtaan.” 

Tästä onkin niin hyvä jatkaa laskeutumista paastoon kohti kärsimystietä syvemmälle…Ja me käymme sen ensi viikolla Assisin kautta. Meitä lähtee noin 20 sinapinsiemen ystävää, Kaartisen Aijan opastamana Fransiskuksen jalanjäljille.

Yrjö päivystää sillä aikaa Ukinrannan rukoushetkiä, postittaa kutsut pääsiäsiretriittiin ja lyö tarrat uuteen taizekirjeeseen ja kastelee kukat, ruokkii kissan…. Ihanaa kun hän löysi meidät tai me hänet.

riitta

Mainokset

0 Responses to “Marianpäivää ja Assisia”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: