Synnintunnustus

Minun täytyy tehdä Sinapinsiemen ry:lle ja Ukinrannan tukijoille synnintunnustus. Pääsiäisen alla oli Lähetysseurassa haussa Tansanian alue-edustajan tehtävä. Ja täytyy tunnustaa, että ihan vakavissani harkitsin hakemista siihen tehtävään. Olen työskennellyt Lähetysseurassa melkein 25 vuotta ja Tansaniassa liki 15 vuotta. Jos minä johonkin olen pätevä, niin juuri tuohon tehtävään. Siksi kiusaus hakea tuota paikka oli niin suuri, lähes voittamaton.

Päätimme (monikossa) kuitenkin olla hakematta. Nyt ei vaan ole aika lähteä minnekään täältä Suomesta, Ukinrannasta tai Messukylästä. Mutta harkitsin todella vakavasti ns. paluuta Tansaniaan.

 Siksi synnintunnustus. Olen harkinnut paluuta Tansaniaan, siis Ukinrannasta lähtemistä! Tunnustan samalla myös sen synnin, että uskoni Ukinrantaan ei ollut niin suuri, että olisin suoralta kädeltä torjunut kiusauksen paluusta Tansaniaan.

Uskoni Ukinrantaan horjui tuon kutsun tullessa. Ukinranta voitti, päätimme jäädä. Tämä synnintunnustus herättää minussa paljon kysymyksiä. Miten olisi käynyt Ukinrannalle tai Sinapinsiemenelle, jos me olisimme lähteneet tässä vaiheessa pois? Ei kai yhdistyksen tai sen toimintakeskuksen tulevaisuus voi olla kiinni parista henkilöstä. Vai voiko?

 Me elämme täällä Ukinrannassa. Sen elämä ja toiminta on joka päivä mielessämme. Mutta kuka muu tarvitsee Ukinrantaa? Keitä varten Ukinranta on? Mitä varten Sinapinsiemen ylläpitää Tulisijaansa? Olemme hahmotelleet talosta Sinapinsiemenen jäsenten yhteistä tulisijaa. Yhteisötaloa, joka olisi monien sinapinsiementen käytössä. Onneksi talkoolaisia on harvakseltaan käynyt ja talossa on ylläpidetty tulta meistä riippumattakin. Mutta uskoni Ukinrantaan paljastui heikoksi, kun tuli kutsu Tansaniaan, jossa olen elänyt mielekästä elämää ja saanut olla Suuremman palveluksessa.

Rakkaat sinapinsiemenet! Auttakaa minua uskomaan Ukinrantaan, Sinapinsiemen-yhteisön Tulisijaan!

Olkki

Mainokset

2 Responses to “Synnintunnustus”


  1. 1 Juhani 26/04/2010 13:46

    Ymmärrän Sinua veli Olkki oikein hyvin, enkä pidä mitenkään syntinä, että vakavasti harkitset – ja toivottavasti rukoillen – tällaisen haasteen edessä, mikä on Sinun paikkasi nyt. Näin meidän pitää tehdä. Kun nyt sellaisen harkinnan jälkeen päädyit siihen, että nyt Sinun paikkasi on Ukinrannassa, se oli omantunnonratkaisu. Kaduttaako? Meidän on syytä nyt sanoa: hienoa Olkki! ja Sinulla on oikeus tämän ratkaisun jälkeen odottaa meiltä konkreettista tukea. Ja rukousta myös, Ukinrannan ja teidän puolestanne.

    Toivottavasti Helatorstain tapahtumaan ja talkoisiin tulee nyt sellaista väkeä, joka rohkaisee teitä. Meille tuli siihen muuta niin ettemme nyt pääse, mutta tulemme joskus, kun siellä tarvitaan. Ota reippaasti yhteyttä, kun ei muuta apua näy. Olemme toukokuulta lähtien paljon Padasjoella.
    Juhani

  2. 2 Leena Kairavuo 30/04/2010 11:45

    Tärkeitä kysymyksiä Olkki. Mietimme näitä yhdessä 3.5. Jotain draivia joukkoomme täytysi saada.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: