Anna-Maijakin oli talkoissa

Helatorstain hupailussa meitä oli parikymmentä. Odotetuin vieras oli Anna-Maija (Raittila) joka tuli Hannuskin (Hanna-Leena Nuutinen) kanssa tänne noin vuorokauden pituiselle ensi visiitille.

Anna-Maija jaksoi tulla joka ainoaan rukoushetkeen yläkerran kappeliin, vaikka portaat sinne ovat kyllä haasteelliset. Ukkijärven linnut saivat Anna-Maijan huomion siten, että kun talkootöitä jaettaessa perjantai aamuna Anna-Maijan kysyi mitä töitä hän tekisi, keksin että vesilintujen laskeminen olisi hänen osuutensa. Telkkä ja sorsa sukelsivat kilpaa kuin näytöksenä järvellä kun Anna-Maija istui lasiterasilla ja seurasi niiden elämää.

Torstaina kävimme hupailussa pienenä tietokilpailuna läpi Kangasalan kolmen Kaarinan tarinaa. Osa meistä lähti Tuomasmessuun Tampereelle(Olkki ja minä töihin sinne) ja talkoot jatkuivat lämpimissä merkeissä aina eilisiltaan asti.

Yhteensä talossamme kävi 38 henkilöä, joista 16  oli yötä. Pihaa haravoitiin,  siemeniä istutettiin, maata käännettiin, pyykkiä pestiin ja ikkunoitakin. Lasi terassi hohtaa puhtauttaan ja katiskassa on naru!

Perjantain päivän tehopakkauksena oli vielä pikkubussillinen Toivon ja Rauhan majan porukkaa (Ojalan Maija ja 7 muuta, rakasta ystävää).

Anna-Maijan lisäksi ensimmäistä kertaa vierainamme oli myös Tyrväisen Virva Pieksämäeltä sekä Akkasen Sanna Helsingistä. Molemmat vanhemmille ”sinapeille” tärkeitä  ja tuttuja ihmisiä.

Helatorstain kauniiseen päivään ja koko viikonloppuun loi varjonsa tieto, että Hiljaisuuden ystävien ent. toiminnanjohtaja nyk. puheenjohtaja Heikki Kotila kuoli 12.5 syövän seurauksena. Heikki on ollut yksi kirkkomme Hengellisistä Isistä ja hänen poismenonsa tuntuu vahvasti monien ihmisten elämässä.

Kuolinviestin jälkeen kappelissamme oli vuorossa psalmi 17. Sen viimeiset sanat toivat ihmeellsitä lohtua: ”Kun herään unesta, sinun länsäolosi ravitsee minut!” Rukolemme Heikille rauhaa ja hänen läheisilleen lohtua Jumalan lupauksista.

riitta

Mainokset

1 Response to “Anna-Maijakin oli talkoissa”


 1. 1 Kaija Huhtanen 17/05/2010 14:26

  Hupailua kerrakseen!

  Voisi vielä mainita, että iso jääkaappi sai kahvansa takaisin paikoilleen, ja Lähetysbasaarista moni meistä teki h u i k e i t a löytöjä. Siinä sivussa lajiteltiin aurinkoisella pihamaalla laatikoittain vaatteita ym. tavaraa. Hauska ulkotyö sekin!

  Uiminen veti meistä ainakin kolmea puoleensa; paatuneena avantouimarina olen tietenkin väärä henkilö sanomaan mitään veden lämpötilasta – mutta väitän, että se oli TOSI lämmintä. Ainakin vuodenaikaan nähden!

  Ukinrannan maisemat olivat taas ah, niin kauniita. Kaikki vuodenajat näyttävät siellä upeilta. On se merkillistä.

  – Huhtasen Kaija –


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: