Hengen tuuli puhaltaa

Edellisen kerran minä ´talviteologi´ vierailin Ukinrannassa talkoolaisena maaliskuussa. Silloin elimme paaston loppuaikaa. Kappelissa kaikki oli verhottu violettiin ja kynttilätkin olivat väriltään tummansinisiä. Myös maata peitti paksu lumivaippa kuin käärinliina ja Ukkijärvi salavineen uinui jääkupolin alla.

Nyt kaikki on aivan toisin. Kappelissa kynttilät ovat valkoiset ja liturginen väri on hehkuvan punainen, uskosta todistamisen, tulen ja Pyhän Hengen väri. Hetkirukouksissa laulujen ja rukoustekstien sävy on iloinen. Myös luonto on puhjennut kauneuteen. Salavat olivat kauniita lumivaipassaan, mutta nyt ne heijastuvat kuvina syvän tyynen järven pinnasta. Tämä on liioittelematta yksi Suomen kauneimmista paikoista. Täällä on pyhiinvaelluspaikan tuntua. Tekisi mieli ottaa hieman vettä pieneen pulloon ja viedä se muistona mukanaan kotiin.

Vaikka nyt on hieman tavallista hiljaisempaa, on tasaisesti kuitenkin käynyt ihmisiä, joista jokaisesta voi olla Jumalalle kiitollinen. laskin vieraskirjasta , että täällä on jo käynyt 865 ihmistä.. siis virallisesti. Todellisuudessa kävijöitä on hieman enemmän, sillä kaikki eivät suinkaan muista kirjoittaa nimeään vieraskirjaan. Anna- Maija Raittila näyttää olleen 840. kävijä.

Määrä kertoo siitä, että tällaiselle paikalle on tarvetta. Ihmiset haluavat kokea yhteyttä ja rukouksen hiljaisuutta. Kaikkea ei tarvitse määritellä ja analysoida kuiviin. Voi myös elää todeksi rukousta ja Jumalan kuuntelemista Hänen Henkensä virvoittavan läsnäolon merkeissä. Itsekin lähden matkalle eteenpäin taas akkuja ladanneena.

Nyt on edessä Pyhän Kolminaisuuden juhla. Kolminaisuus on jotakin mitä en lainkaan käsitä. Muslimiveljemme ja -sisaremme näkevät siinä usein kristillisen jumalakuvan loukkauskohdan. Kuinka Jumala, joka on yksi ja jakamaton, voisi synnyttää tai jakautua ja silti pysyä yhtenä ja aluttomana? Monet Kirkon pyhät isät ovat asiaa teksteissään selvittäneet, mutta se ei tunnu silti yhtään selvemmältä. Mihin tällaista antiikin terminilogiaa yhä tänä päivänä tarvitaan?

Ajattelen, että siinä on Kolminaisuuden salaisuus, että kristillinen opetus Hänestä näyttää meille Jumalan kaikkea muuta suurempana. Jumala on mahdoton käsittää. Juuri siksi täytyi Jeesuksen elää, kuolla ja nousta kuolleista, että me Hänessä näkisimme Isän rakastavat kasvot.

Yrjö Rosendal

Mainokset

0 Responses to “Hengen tuuli puhaltaa”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: