”Päivystäjät, talkoolaiset ja … kotiväki!”

Kuinka inspiroivaa on elää yhteisössä, vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa!  Vasta eilen kirjoitin blogia taistelusta ja kontemplaatiosta.  Tänään keskustelussa Annen kanssa tuli esiin seikka, jonka haluan heti jakaa muitten sinapinsiementen kanssa.

Olemme kutsuneet ihmisiä tänne Ukinrantaan jakamaan yhteisöelämää. Meillä on tässä blogissa sitä varten päivystyskalenteri, josta voi katsoa itselleen päivän, viikon, tätä Ukinrannassa viipymistä varten.  Huomasimme tuossa Annen kanssa keskustellessamme, että kutsumme on oikeastaan vajavainen, puutteellinen. Puhumme ”päivystäjistä” ja ”talkoolaisista”. Heille on määritelty väljästi omat tehtävänsäkin. Hyvä niin.

Mutta tuossa Annen kanssa jutellessa kävi ilmi, että ei hän Päivin kanssa ollut oikeastaan tullut Ukinrantaan töitä tekemään, he eivät olleet ”päivystäjiä” eivätkä ”talkoolaisia”, varsinkin, kun minäkin olen talossa paikalla. He olivat tulleet Ukinrantaan olemaan, he halusivat vetäytyä ”luostarin hiljaisuuteen”, kokemaan yhteyttä, rukous-, ateria- ja ehkä vähän myös sitä työyhteyttäkin.

Huomasimme siis, että meiltä puuttuu nimi niille ihmisille, joita varten Ukinrannan Tulisija oikeastaan on olemassa. Olemme puhuneet siitä, että kaikki Sinapinsiemenen jäsenet ovat Ukinrannan yhteisön jäseniä. Ukinrannassa elää ”Sinapinsiemen-yhteisö”. Hallituksen määritelmän mukaan Ukinranta on ”Sinapinsiemen ry:n tulisija levolle, yhteydelle ja hiljaisuudelle.” Jokainen Sinapinsiemenen jäsen on kutsuttu viipymään hetken, lyhyemmän tai pidemmän jakson, täällä omassa yhteisötalossaan. Ei täysihoidossa, vaan talon elämään omatoimisesti osallistuen.  Niinkuin mm. Kaija, Sanna, Aura ja Yrjö ovat tehneetkin.

Me olemme määritelleet ”päivystäjät” ja ”talkoolaiset”, mutta meiltä puuttuu nimi omalle joukolle, jäsenille, sinapinsiemenille, joita varten toiminta haluttiin Morbackasta tänne siirtää. Ehdotamme nimeä ”kotiväki”. Mitäs sanotte? Muita ehdotuksia?

Tervetuloa kotiin, käymään tai olemaan, Sinapinsiemenen kotiväki!

Olkki

Mainokset

1 Response to “”Päivystäjät, talkoolaiset ja … kotiväki!””


  1. 1 Leena 18/06/2010 19:59

    Hyvä huomio. Kotiväki, husfolk, kuulostaa kodikkaalta. Tosin muissa tuntemissani yhteisöissä tuohon nimitykseen sisältyy kyllä melkoisesti talkootyötä… Mutta ehkä Ukinrannassa tämä väki saa keskittyä olemiseen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: