Sadonkorjuun aikaan

Marjatalkoot alkavat olla ohi. Marjoja ei ollut ihan niin paljon kuin viime vuonna, mutta kohtuullisesti kuitenkin. Riitan poissa ollesssa Tuula otti organisoidakseen hillojen ja mehujen valmistuksen. Ekumenian hengessä saimme apua myös Jeesuksen Pikkusisarilta Tampereelta.

Marjoja kerätessä ajattelee myös laajemmin sadonkorjuuta elämässä ja eritoten hengellisessä vaelluksessamme. Virressä sanotaan vanhaan ehtoollisrukoukseen pohjautuen jotenkin tähän tapaan: `Syksyllä viinirinteet aurinko kypsyttää ja rypäleistä saadaan niin hyvää hedelmää. Veresi pyhä voima virratkoon meissä niin.´ Viinimarjatertut tuovat mieleen rypälesadon ja ehtoollismystiikan, josta rakentuu silta alttarilta arkeen. Koskaan emme omalla kohdallamme tiedä mitä Jumala tahtoo kasvattaa meistä tai kirkostamme tai yhteisöstämme. Vain Jumaan rakkauden aurinko voi saada aikaan kasvun.

Sadonkorjuusta huolimatta säät ovat olleet kesäiset  ja on todella saanut nauttia uimisesta ihanan lämpimässä Ukkijärvessä. Siellä ne kellotkin tarun mukaan ovat Isonvihan jäljiltä upotettuina. Voihan olla niin, vaikka vastaavia tarinoita on muualtakin Suomesta. Toistaiseksi olen kuitenkin kuullut niiden soittoa vain sielussani.

Lauantaina täällä kävivät Eijan organisoiman Jälki-Maarian pyhiinvaelluksen osallistujat, jotka päättivät kävelymatkansa tänne. Täällä he söivät ja osallistuivat rukoushetkeen. Eija on organisoimassa tänne joulukuussa tapahtumaa Raakelin ympärille.

Huomenna torstaina saapuu tänne Esan mukana ekumeeninen saunapiiri, johon kuuluu jäseniä ainakin Vapaakirkosta ja luterilaisesta kirkosta. Minulle itselleni on ollut tässä  Ukinrannan toiminnassa erityisen merkityksellistä erilaisten kristittyjen väliset kohtaamiset. On mukava nähdä välillä Talossa katolilaisia. ortodokseja, vapaakirkollisia, baptisteja tai vieläpä muslimeja. Avoin ilmapiri houkuttelee monia, jotka ovat väsyneet moniin sanihin iloitsemaan yhteydestä ja hiljaisuudesta, jossa Jumala tekee Henkensä kautta meissä työtään.

                                                                               Yrjö Rosendal

Mainokset

0 Responses to “Sadonkorjuun aikaan”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: