Elävä vesi

Elävä vesi on epäilemättä yksi tämän paikan parhaista puolista. On aika ihmeellistä asustella paikassa, jossa lasikuistilla on kuin laivassa ja jossa voi keittiössä aamukahvilla silmäillä ohi uivia kaloja. Järven pinta pienine liikkeineen on rauhoittava. Se on suorastaan meditatiivinen. Se on aina muuttuva ja kuitenkin samana pysyvä kuin ihmisen sielu matkallaan kohti Suurta Jumalaa. Ja tietenkin vesi tuo minulle mieleen myös puhtauden ja viime kädessä Pyhän Kasteen, jota emme ehkä muistele tarpeeksi usein.

Joissakin saduissa haaveet toteutuvat ja ihmiset voivat astua sisään tauluun tai maalaukseen. Täällä se on oikeasti mahdollista, sillä luontopolkua myöten pääsee siihen näkymään mukaan, joka jokaisessa rukoushetkessä näkyy kappelin suurten ikkunoiden läpi. Joskus on hyvä vaihtaa perspektiiviä asioihin ja nähdä maailma kokonaan toisenlaisena. Siis nähdä maailma siten kuin Jumala meidän toivoo sen näkevän.

Tästä saammekin aasinsillan käytännön tapahtumiin. Terttu toteutti tänään suuroperaation ja pesi sekä salin, että kappelin ikkunat. Nyt siis näkymä on yhä kirkkaampi. Olen joskus lukenut norjalaista hartauskirjaa jossa sanotaan, että Jumala tahtoo lattian olevan puhdas. En ole tästä protestanttisesta työn etiikasta täysin varma, mutta ikkunoiden kirkastuminen on joka tapauksessa tosi hieno juttu.

Unohdin kai mainita, että Ekumeeninen Saunaseura toimitti meille taas tässä yhtenä päivänä polttopuita. Joten heille kuuluu lämmin kiitos ja Herra siunatkoon Ilkkaa, Esaa  ja muitakin saunakulttuurin vaalijoita.

Ilokseni olen saanut myös tutustua Riitan ja Olkin tyttäreen Liisaan, joka on juuri palannut Englannista Suomeen. Hän on tehnyt sen Jumalanäidin ikonin, joka ikoni ainoana kappelin ikoneista ei ole Morbackan kappelista siirretty. En muista varmuudella, mutta olikohan se nyt Donin Jumalan Äiti.

Olemme viime päivinä myös syöneet suurin määrin herkullista kesäkurpitsaa jota Pekka Simojoki poikineen kävi tuomassa tänne.

Ja tietysti olemme muistelleet Riittaa siellä kaukana Afrikassa, jossa hän jatkuvasti on yhteisten rukoustemme saattelemana.

Yrjö Rosendal

Mainokset

0 Responses to “Elävä vesi”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: