Ukkijärvi vihreänä

Ukkijärjveä peittää joku outo vihreä kerros. Sinilevää, sanoi tämän päivän vieraamme. Olisiko näin.

Toissa päivänä kolme Käpylän Tulisijan vaalijaa tulivat hetkipalvelukseen, jäivät yöksi. Pohtivat kanssani hetken tätä paikkaa. Hienoa kun on ystäviä, joilla on jo historiaa kanssamme Omenapuukylästä asti! Ja sama näky jatkuu. Iloineen ja kompostimultineen.

Olin eilen Helsingissä avaamassa makondeveistos -ja valokuva näyttelyä Kulttuurikeskus Caisassa. Näyttely on Suomi-Tansaniaseuran näyttely. Ja osa suurempaa näyttelytä nimeltä Maisha Yetu. Kannattaa käydä katsomassa. Se on siellä 7.10 asti. ”Naapurin” Anne hoiti keskiviikon vierastiltaamme eilen. Ketään vieraita ei tullut, kuten ei viime keskiviikkonakaan. Kesällä vieraita oli joka keskiviikko(ja muinakin iltoina kyllä!) 

Maanantaina istuimme Kairavuon kulmasohvalla intensiivisesti pohtien Ukinrannan toiminnan ohjausta. Sitä pitäsikö meillä olla palkattu ihminen tänne. Keskustelu jatkuu.

Sähköpostiin tulee tuon tuosta mainintoja Taize-illoista eri puolella Suomea. Yritämme laittaa kaiken toimintasivuillemme.Parin viikon päästä odotamme Veli Steveniä, joka vieralee useammallakin paikkakunnalla. 

Kaikesta päätellen syksyn toiminta on alkanut koko maassa. Ukkijärven vihreän levän keskellä sukeltelee joku iso vesilintu pari.Se rauhoittaa. Kaikilla ei ole kiire. Unohtumattomana mieleeni on jäänyt jo 20 v sitten julkaistu Maija P.n kuva: siinä puhelinlangoilla istuu parvi muuttolintuja ja alla teksi: ”Yhtäkkiä lähteminen on tärkeämpää kuin kaikki mikä jää. Mikä jää kesken” . Mutta vielä ei  järvemme vesilinnuille ole tullut yhtäkkistä kiirettä. 

riitta

Mainokset

1 Response to “Ukkijärvi vihreänä”


 1. 1 Riitta Pyysalo 14/09/2010 09:37

  Hei Riitta, sisareni Oulun Yhteislyseon väärinymmärretyissä lahjakkuuksissa… Olipa hupaisaa taas törmätä Suomen/maailman pienuuteen. Äiti Hulkon oppilas, Kustaa Hulkon ja vaimonsa ystävä jne.
  Ukinranta on tosi viehättävä paikka. Näyttää että siellä asiat ovat tosiaan paremmin hallinnassa kuin Morbackassa, vrt:n esimerkiksi keittiöitä. Ei ole liikaa pömpeleitä hoidettaviksi. Keskellä kylää mutta kuitenkin hiljaisuuteen laskeutumisen tunne tulee jo kun kävelee alas tietä ja järvi alkaa näkyä.
  Kunpa vaan jaksaisitte Olkin kanssa. Ja mitä on sinun tulevaisuutesi? Otamme teidät keskiviikko-illan rukoushetkissä projektiin.
  Täytyy mennä näyttelyänne katsomaan.
  Lämpimin terveisin, kalaonnea toivottaen. Rapsuta kisua puolestani.
  Riitta P.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: