Franciscuksen päivän aattona

Lokakuun kolmantena vietetään Franciscuksen kuolinpäivää. Tänä vuonna jyväskyläläiset viettävät sitä monin tavoin ja näyttävästi Vaajakosken kirkolla. Toivotaan,että monet löytävät sinne tiensä.

Me taas pakkaamme taas kerran laukkujamme viikonloppumatkaa varten. Me menemme Canterburyyn oman paikallisryhmämme kokoontumiseen uudistaaksemme henkilökohtaisen sääntömme. Tätä ei kaikki taida ymmärtää, mutta ei se olekaan tärkeää. 

Viime viikolla Ukinrannassa kävi viitisen kymmentä vierasta. Alkuviikosta Lapuan hiippakunnasta viisi hiljaisuuden toimijaa kävi täällä etsimässä rauhaa ja innostusta. Keskiviikon avoimessa illassa oli ryhmä naisia Nokialta ja torstaina haimme anivarhain Taizen veli Stephenin junalta ja saimme vietää hienon vuorokauden hänen kanssaan. Illalla kolmattakymmentä vierasti täytti kappelimme. Kolmekin talkoolaista vietti sinisessä talossa usemapiakin öitä ja lauantaina ystäväperheen pienin kastettiin kappelissamme!Kauniit auringonkukat kastejuhlasta valaisevat vieläkin kappelissa ja olohuoneessa.

 Tämä viikko onkin sitten ollut hiljaista. Kävimme synodaalikokouksessa Turussa ja meitä ihmeteltiin. Mutta vielä olemme molemmat Turun papistoon kuuluvia ja sinne oli mentävä. Kyllä muuten komeasti kaikui Naantalin pyhän Birgitan luostarirkikossa satojen pappien virren veisuu. Emeritus Arkkipiispa Jon Vikström  puhui saarnassaan siitä, että rakkauden on mentävä aina sääntöjen edelle. Saarnatekstinä oli sapattina parantmaisen ongelma. Jeesus teki radikaalin liikeen uhmaten rakkauden käskyllään ja teollaan perinnäisiä sääntöjä!

Ja mitä jättikään evääksi veli Stephen. Hän ehdotti maahamuuttajaperhettä tänne meitä auttamaan. Vai pitäsikö lähettää Taizesta joku nuori tänne kanssamme pitämään taloa , rukoilemaan…

Veli Stpehen näytti ymmärtävän, että tarvitsemme tänne lisää ihmisiä jakamaan kanssamme työt ja rukoukset.

Viikonloppuna talo on tyhjä. Naapurin Eine käy ruokkimassa Siru-kissamme(jolla muuten oli eilen nimipäivä!) . Ensi viikolla saamme metsurin katkomaan kaatuneen salavan. Se lämmitää meitä sitten talven pakkasissa.

Olemme siis pyhiinvaelluksella tämän viikonlopun. Pyhiinvaeltakaa tekin toistenne luo.

Pax et Bonum    riitta (tssf)

Mainokset

1 Response to “Franciscuksen päivän aattona”


  1. 1 riitta pyysalo 11/10/2010 13:02

    Myöhästyneet onnittelut Siru-kisun nimipäivän johdosta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: