Kiitos Jumala Small talkista

Olen viime päivinä oppinut kiitämään Jumalaa uusita asioista. Esimerkiksi siitä, että on erilaisia ilmoja. On sadetta, on tuulta, on aurinkoa. Meinaan koska on vaihtelevaa, on aina syytä puhua jollekin jotain. Harrastaa small talkia(jolle ei muuten taida olla suomalaista sanaa, koska se on meille outoa!) Jos ei tiedä mitä sanoisi, voi aina alkaa puhella ilmoista. Kiusaatuneessakin tilanteessa se on sopivaa. Ja bussipysäkilläkin aina sentään voi ilmoista puhella. Kyllä siinä sitten pitemmän päälle tulee muitakin juttuja sanottua tai kuuneltua. Myös ulkomaalaisten kans voi puhua ilmoista. Niiden kanssa kannattaakin. Enpäs muuten ole kokeillut puhua ilmoista vielä ihan pienten lasten kanssa…

Olen siis liikkunut aika paljon viimeisen kuukauden kuluessa. Ja small talk ilmoista on pitänyt minut kiinni ihmisissä ja asioissa. Muuten ehkä olisinkin tylsää seuraa.

Olen alkanut oireilemaan aika pahasti siitä oudosta tunteesta ja tosiseikasta, että työsuhteeni Lähetysseuraan loppuu tämän vuoden lopussa.  Enkä oikeasti tiedä onko se huono asia vai hyvä asia.

Tilannetta kyllä on helpottanut huomattavasti se, että Olkki valittiin pari viikkoa sitten Messukylään kappalaiseksi eli vakinaiseen papin virkaan. Tuntuu, että ollaan edes vähän paremmin kiinni tässä hiippakunnassa ja kirkossa.

Jaa, että mitä kuuluu Ukinrantaan. Elämä täällä on oikeasti aika vaihtelevaa. Tänä viikonloppuna on kovin hijaista, mutta ensi viikonlopun fransiskaanisen kolmannen sääntökunnan viikonloppu tuntuu vetävän talon äärimmilleen. Viikollakin on käynyt joitain vieraita. Tällä viikolla 4 yövierasta ja Sinapinhallituksen kokous. Ensi viikoksi Anna-Liisa tulossa koko viikon talkoolaiseksi ja Mervikin käymään.

Saimme taas lahjoituksena ison kasan koivupuuta polttopuuksi. Ihana on panna keittön pesään tuli ja antaa puun rätistä. Sitäpaitsi kappelissamme on ihanat uudet poppanaistuinsuojat tuoleilla, sillä Seija ompeli niitä täällä paripäivää toissa viikolla.

Hienoa ,että on elämää ja pieniä muutoksia siinä. Tulevaisuus on vielä monin tavoin auki, mutta sitä ei kannattaisi surra. Kannattaisi vaan uskoa, että kaikki on vähintään yhtä hvyin kuin nyt, jollei parempaakin.

riitta

Mainokset

0 Responses to “Kiitos Jumala Small talkista”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: