Ukinrannan runsasta elämää

Tällä hetkellä Jeesuksen pikkusisaret Leila ja Margareta ohjaavat Sinisessä talossa retriittiä. Vietimme siellä juuri ehtoollista. Viimme viikonoppuna meitä oli parhaimmilaan 16 Fransiskuksen jäljissä, kolmatta sääntökuntaa mitettimässä. Oli intevsiivistä ja mukavaa. Pyhäinpäivän iltana unkarilaisen FRANSIKAANIPERHEEN vierailun lopussa veimme kynttilät omenapuuntaimen juurelle. Lauloimme muutaman Taizelaulun ja Maa on niin kaunis. Unkarilaisperheen 8 vuotias poika tarttui 10- vuotiasta isoa veljään kädessä ja he kajauttivat kauniin laulun tähtitaivaasta suomeksi ja sitten koko 6 henkinen perhe lauloivat aurinkolaulun unkariksi.

Tämä uskomaton perhe löytysi meidät ollessaan putkiremonttia paossa ja asuessaan puolen kilometrin päässä olevassa Lepokodissa. Perhe on muuttanut(biologi) tutkijoiden isän ja äidin työn takia jo 7 vuotta sitten Suomeen ja etsineet siitä asti fransiskaaneja. He ovat katolilaisia, mutta olivat meistä riemuissaan kuten me heistä. Nyt putkiremontti on valmis ja he asuvat meistä n kolmen kilometrin päässä. Rouva, Suzi, käy melkein joka aamu meillä puoli yhdeksän rukoushetkessä vietyään lapsen kouluun ja päiväkotiin.

Niin sitä piti kertomani, että tuskin kukaan aavisti, että kynttilät peittyivtäkin lumikerroksen alle seuraavana päivänä ja puhditelimme niitä Anna-Liisan kanssa maanantaina.

Maanantai iltana tulivat yöksi Inkeri ja Tiina Joensuusta ja tiistaina meidän Liisa kaverinsa kanssa. Tänään torstaina sitten Pikkusisaret ja heidän retriittivieraansa. Niin ja eilisessä keskiviikkoillassa oli 6 vierasta.

Meillä on siis elämä runsasta ja intensiivistä. Olen tällä hetkellä kuun loppuun asti palkallisella opintovapaalla Lähetysseurasta, sitten olenkin enää joulukuun siellä töissä ja yritän kuluttaa ylityöpäiviäni pois mahdollisimman paljon ennen vuoden loppua.

 Jos Ukinrannan elämä jatkuu näin vilkaana, olemme todella kiitollisia kaikista pitkäaikaisista talkoolaisita ja päivystäjistä. Ja uskon, että Jumala on pian vastaamassa myös rukouksiimme kolmannesta asukkaastakin.

Jokailtaisessa rukoushetkessä muistamme teitä kaikkia esirukouksessa. Toivottavasti moni teistä pääsee myös syysseminaarimme 20.11. Ilmoitautumisaika loppuu huomenna. Vasta muutama on ilmoittautunut. Olemme viikonlopun poissa. Maanantai iltana luemme sitten viestit ja alamme valmistella syyseminaaria. Vielä on joku paikka adventti retriittiinkin vapaana. Toivottavasti tapaamme.

 Jyväskylän fransikuspäiviltä tuleessa kynttilässä oli mukana tämä Fransiskuksen rukous: Herra, anna minun elää tänään hiljaa, rauhassa. Anna minun luottaa suureen voimaasi vakain, rauhallisin mielin. Anna minun odottaa tahtosi toteutumista kärsivällisesti, hätäilemättä. Aamen

Riitta

 

Mainokset

0 Responses to “Ukinrannan runsasta elämää”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: