Adventtiaamuna

”Tule, Herra kun päivä sarastaa,

Tule aamun tuoreudessa,

Tule, ilmesty meille, kun päivä murtautuu esiin

ja kun leipää murretaan!”

Terveiset adventin rettiittiaamun messusta. Oli niin uskomattoman ihanaa kulkea ehtoollisleipä kainalossa lumisen pihan poikki. Sytytää hämärässä kaikki kynttilät, myös  ”ensimmäinen kynttilä”  tämän päivä kunniaksi. Sinisessä aamuhämärässä vain kynttilät ikonien äärellä. Ymmärsin, että tämä on sitä mitä olemme haaveilleet. Nyt se on täytetty!

Tämä kaikki mistä piispa Colman sanoi, (kun hän saapui Inishhoffiin vuonna 665 , Maja Erämaasa krijassa):

Minä toivon, oi Elävän Jumalan poika, sinä ikiaikainen ikuinen Kuningas, että saisin pikku majan erämaassta asuinpaikakseni.  Lähellä saisi olla harmaa, leijuva leivonen ja kirkas lampi, jossa syntini pestään pois Pyhän Hengen armon avulla.                                 Kotoisa kirkko, alttarivaate pellavaa, asumus taivaan Jumalalta. Palavat kynttilät valaisemassa puhtaanvalkeaa, pyhää Kirjaa….Tallaista talonpitoa toivoisin, tällaisen valitsisin, enkä sitä salaa.

Maja ei ole kovin pieni, mutta onhan tämä monen muunkin haave, unelma. Ja kuitenkin välillä niin raskaan oloinen, koska olemme kaikesta huolimatta yksin vastuussa niin monesta. Mutta nyt aamumessun hämäryydessä, ilossa, siunauksessa koin olevani siinä mihin Jumala minut on laittanut. Ehkä se on tämä retrittin hiljaisuus, ehkä vieraiden länsnäolo, ehkä Kirstus itse ehtoollisleivässä ja viinissä tai ehkä tietoisuus siitä että kaikki hiljaa muuttuu enemmän yhteisöksi….

Joka tapauksessa sydämeni täytyy ilosta, enkä sitä salaa

riitta

Mainokset

1 Response to “Adventtiaamuna”


  1. 1 Johanna Puolitaival 17/12/2010 02:04

    Siirtäessäni Taizélauluja uudelle tietokoneelle tulin muistelleeksi Morbackaa ja teitä, jotka olette sieltä lentäneet muihin maisemiin. Onneksi netistä löytyy melkein kaikki – tämä blogikin. Mukava lukea kuulumisianne siellä Ukinrannassa. Terveisiä sinne kaikille. Yritän tulla käymään jahka opiskeluiltani kerkeän.

    – Johanna


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: