Mikä Päivä!

Tänään tammikuun kolmantenatoista heräsin kello kolme yöllä ja kello neljä ja klo viisi. Ja sitten 5.25, paninn herätyksen pois. Söin palan hapankorppua pukeuduttuani ja lähdin Kangasalan bussiasemalle. Ennenkuin bussi no 70 tuli, olin aivan valkoinen lumesta ja entistä levottomampi koska vieressäni oleva rouva kertoi tulleensa tämän puolen tunnin matkan Tampereelta Kangasalle eilen puolentoista tunnin ajan.

No, ehdin kuitenkin junaan jonka piti lähteä klo 6.57 ja joka lähti 10 min myöhemmin. Vähän ennen saapumistaan Helsinkiin se pysähtyi- kuten kai useimmiten nykyään- siihen diakonissalitoksen kohdalle ja odottaa jotain. Kävelin junan etupäähän ja juoksin bussipysäkille. Sopivasti bussi 23 kaartoi eteeni ja vihainen kuski lähti pois, antaen meidän matkustajien mennä sisälle. Sitten hän tuli takaisin ja taiteilimme lumien keskellä Sturenkadulle. En ollut myöhässä juuri ollenkaan. Sami piti tunnista puolet. Melkein 100 sosiaalialan ja terveydenhoitoalanopiskelijaa…ja minä pidin eka näytetuntini siis Diakissa monikuttuurisuudesta. Kyselivät ja pohtivat, mikä on omassa kulttuurissasi, se mistä et luovu…puhtaus, tasa-arvo, oma kieli.

10.30 lopetin ja kahlasin bussille. Menin rautatieaseman uuteen pokkarikauppaan ja kehuin kuinka edellisellä kerralla olin ostanut niin hyvän kirjan, että unohduin sitä laiturille lukemaan ja junani lähti ilman minua! Hyvä mainos pokkarikaupalle.

Peppi soitti välillä ja pohdimme hänen Ukinrantaan muuttonsa yksityiskohtia. Peppi(Sievers) siis muttaa tai on jo muuttanut meille niin, että asustelee afrikkalisessa huoneessa perjantaiaamusta tiistai aamuun…

Kävelin nälkäisenä ja käsi kylmänä puhelimesta Kasarminkaudun Picniciin ja ostin salaatin ja mehun. Kun sieltä lähdin, soitin turkmenistanilaiselle Geldille pitkän puhelun ja kuuntelin hänen aika mahdottomilta tuntuvia onglelmiaan. Seisoin Tähtortorninmäellä ja katselin kun lunta pudotettiin katolta siinä Geldin kanssa jutellessa.

Ehdin kurkata Basaariin ja nähdä Hannan, joka on alkanu lähetyskurssin. Puhelimme salaisuuksia suahiliksi, ja sitten olikin aika mennä 4.kerrokseen juttelemaan henkilöstöpäällikön kanssa lomautuksestani. 24.2 siirryn sitten työvoimatoimiston piiriin lomautettuna tuotannollis-taloudellisista syistä Suomen Lähetysseurasta. Piste. 21 vuotta voi päättyä näinkin, papilla, lähetillä.

Kello kaksi lähdin sieltä siksi tyytyväisenä, että sain sanoa siellä aika monta asiaa, mitä ei kukaan ennen ole tainnut Lähetysseurassa kuunnella.

Menin ratikka kolmosella rautientorille ja hakeuduin bussiin 615. Kuuntelin siinä minulle jonkun jättämää viestiä ja kas, joku keskisuomalainen radiotoimittaja olisi halunnut haastatella minua vielä päivän valon aikaan tämän illan ohjelmaan. Aiheena Sinapinsiemen. Soitin siihen numeroon, mutta kukaan ei vastannut. Kai soitti ja kyseli onko valokuvanäyttelyn kuvien koukut laatikoissa, joita Caisasta tuotiin syksyllä. Lupasin tarkistaa huomenna varastostamme. Me saamme pystyyttää makondeveitos- ja valokuva näyttelyn nyt Kangasalan kirjastoon kahdeksi viikoksi alken 24.1.

Jäin terminaali 2.kohdalla pois ja pian jo löysin Annan ja Elsan, Olkin ja Liisan jonottamassa Finnairin tiskille. Liisalla oli jo iso sininen muovikassi käsissään . Siinä oli Elsan talvivaatteet. He lähtivät ensin 9 tunnin lennolle, sitten 6 tunnin pysähdykselle Shangaihin, ja sitten 11 tunnin lennolle. Ja pian ollankin jo kotona Uuden Seelaninnn kesässä. Joimme kahvit yhdessä ja sitten oli sanottava näkemiin. Nappasin Elsasta kuvan kännykkäni näyttökuvaksi: Kukaan ei tiedä milloin taas tapaamme!!

Liisa juoksi Lahden bussiinsa ja me lähdimme kohti kotia. Vein Olkin Linnanmaalle lähetystoimikunnan kokoukseen. Tulin kotiin. Laitoin Elsan villahaalarin pesuun ja Santtu ja Mikko Mallikas kirjat pois pöydältä, että ei NIIN itkettäis.

Odotan vain, että kello tulee kahdeksan ja pääsen Donin Jumalan äidin ikonin eteen.  Minusta tuntuu, että minulle on sille tänä iltana jotain asiaa.

riitta

Mainokset

1 Response to “Mikä Päivä!”


  1. 1 Heli L 13/01/2011 23:34

    … in the end everything is going to be ok, if it is not ok, this in not the end…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: