Totuttelua

Olen Ukinrannan uusin asukas, tai oikeammin osa-aika-asukas. Täällä oleminen ja asuminen vielä ”jännittävät” vähän… Toisaalta tuntuu siltä, kuin olisin ollut täällä jo paljon pidempään, sen verran hyvin ja luonnikkaasti kaikki tuntuu sujuvan. Kolme rukoushetkeä päivässä ruokkivat ihmeesti! Samoin näinkin ujolle ja sosiaalisesti vähän kömpelölle ihmiselle yhteisön osana eläminen auttaa kasvamaan.

Eilenillalla paukahti lokakaivon hälytysvalo välkkymään ( siis viemäröintiä ei voinut käyttää), Olkki hoiti asian nopeasti kuntoon soittamalla oikeaan paikkaan. Aamurukouksessa mietin, että olisipa itsessäkin tuollainen hälytysvalo, joka kertoisi suoraan, että tarttis tehrä jotain! Miksi sitä ihminen on niin monimutkaisesti rakennettu, että sitä melkein aina täytyy kulkea aika syvien kerroksien kautta ennenkuin uskoo, että jollain lailla on omaa kurssia oikaistava kohti omaa, syvintä itseä ja samalla Jumalaa? Toisaalta onhan meissä näitä ”hälytysvaloja”, jotka pamahtelevat välkkymään kerran jos toisenkin, mutta on eri asia näemmekö niitä, tunnistammeko ne ja tottelemmeko niitä. Sitä on omassa ruumiissaan, sielussaan ja psyykessään melko lailla samanlainen kuin tällainen vanhanpuoleinen talo. Öljypoltin reistailee, samoin lokakaivo, sähköt ja vesi menevät välillä poikki, kodinkoneista puhumattakaan… Sitten on vielä tiedettävä tarkkaan, mistä hakea apua, kun joku asia ei toimi kuten kuuluisi; ammattimiehillä on kuulemma jopa omat reviirinsä! Talon huoliin yleensä auttaa parhaiten se ammattimiehen tilaaminen ”hoitamaan homma.” Mutta ihmisen palautumisessa ”hyvään kiinni” on kyse ennenkaikkea siitä, että palaa Jumalan luo, takaisin yhteyteen.

Oikeastaan meillä on asiat paljon paremmin kuin talojen kanssa, on yksi Jumala, jonka puoleen voimme kääntyä… No, niin, että tällaisia pohdiskeluja sai tuo lokakaivon pumpun hälytysvalo minun mielessäni aikaan. On se aika mieletön juttu, että meillä on Jumala, joka tahtoo meidän parastamme, ei vain elämää, vaan yltäkylläistä elämää! Pysytään siis kiinni tässä lähteessä, jonka pumput eivät koskaan sammu!

Peppi

Mainokset

0 Responses to “Totuttelua”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: