Jälkiä lumessa

Maanantaiaamu. aamurukous kappelissa niiden kanssa, jotka olivat jääneet viikonlopun jälkeen kanssamme. Kiireesti laukku olalle ja mäkeä ylös kohti linja-autoa ja Helsingin junaa. Omassa mäessämme oli valtava määrä kenkien jälkiä, ylös ja alas meneviä painautumia paksuun lumeen. Aurinko paistoi ja minua hymyilytti bussipysäkille asti kirpeästä pakkasesta huolimatta.

Grandchampin matkalaisia oli viikonloppuna koolla kahta vuosikertaa ja siksi talo täynnä eli toista kymmentä. Pyhänä rukoushetkeen tulivat 11 retriittohjaajaa Heinäkalliolta Uuden heräyksen kurssi-ja retriittikeskuksesta n 15 km päästä. Olkki oli käynyt perjantaina Heinäkalliossa kertomassa heille vähän Fransiskuskesta ja fransiskaanisuudesta. Nyt he tulivat tutustumaan taloon ja rukoilemaan kanssamme.

Pian sunnuntai iltapäivällä talo melkein tyhjeni; vain Meri, Leena ja Jarmo jäivät vielä mukavasti viipymään….Pepin ja Olkin ja minun ilokseni.

Ja nyt kun maanantain aamuna kiirehdin bussille, kaikkien noiden viikonlopun kävijöiden jäljet saivat minut hymyilemään. Näin kai kaikki kävijät jättävät ainakin hetkeksi jälkensä meihin.

Päivä ei jatkunut tietenkään yhtä hymyssä suin, sillä juna Helsinkiin oli myöhässä, opetuharjoitteluni Diakissa vaatii lisätunteja ja myöhästyin Sinapinsiemenen kokouksestakin reilusti.

Tänä aamuna Peppi ei saantukaan autoaan käyntiin, vaan turvautui hänkin bussiin ja junaan mennessään Turkuun. Mutta näkipä hänkin jäljet lumisessa mäessä, nuo kymmenet painaumat, ja muisti ettemme ole täällä yksin.

Ensi viikonloppu on villalankaviikonloppu. Talo tulee taas täyteen; uusia kengän jälkiä pihapiiriimme, uusia nimiä vieraskirjaan, uusia lankavyyhiten jämiä lankakoriin, lisää ”jääsköjä” jääkaappiin, uusia tarinoita kerrottavaksi eteenpäin. Ja vahvistuvaa yhteyden tunnetta.

tälläista on ukinrannassa helmikuussa 2011

riitta

Mainokset

0 Responses to “Jälkiä lumessa”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: