Kevätkokouksen tunnelmia

Eilen lähdimme ajamaan täältä Ukinrannasta kohti Puotilan kappelia Sinapin vuosikokoukseen aamulla kello 7.45. Takaisin pihaan tulimme noin 20.30. Pitkä ja täysipainoinen ”vapaaehtoistyön” täyttämä päivä takana! Minäkään en saanut heti käydyksi nukkumaan, vaan järjestelimme Riitan kanssa kirjamyymälän tavarat takaisin paikoilleen, ja laskimme kassaa. Tuon eilisen päivän aikana mielessäni heräsi monenlaisia tunnelmia ja kysymyksiä yhteisöstä, yhdistyksestä ja yhdessä tekemisestä.

Olen ollut yhdistyksemme jäsen vasta pari vuotta. Muistaakseni liityin joukkoon vasta 2009 pääsiäisretriitin jälkeen. Tuo retriitti, joka oli Morbackan viimeisiä, oli todella hyvä ja voimakas kokemus. Siis silloin liityin, mutta en ole vuosikokouksissa käynyt, vasta kun nyt. Eilinen tunnelma oli hyvä ja rento. Messu oli oikein rauhallinen ja ainakin minusta oli hienoa aloittaa nauttimalla ehtoollista yhdessä. Siinä ikään kuin kiteytyy se yhteisyys… Mutta jotain asioita minä jäin tuosta vuosikokouksesta miettimään, ja tuntemaan.

Aika paljon ihan tuosta kevätkokouksen käytännön toteutuksesta toteutti Olkki ja Riitta, vaikka kokous pidettiin siellä Helsingin päässä, jossa myös asustelee sekä useita yhdistyksen aktiiveja että hallituksen jäseniä. Kahvituksien järjestelyistä vastasivat kylläkin Seija ja Anne, ja minä ihan ihan pienesti autoin sen kirjamyyntipöydän kanssa, niin kuin oli ajateltu Riitan kanssa.  Mutta minua ihmetyttää se, että ”Heinoksen” hartioilla on jo niin paljon tätä toimintaa täällä Ukinrannan päässä, niin sitten vielä nämä vuosikokouksenkin käytännöt.  Nyt kun olen Ukinrannassa asustellut ”vakituisena osa-aika-asujana” kolmen kuukauden ajan, en voi oikeasti muuta kuin ihmetellä sitä panosta, mitä Riitta ja Olkki tähän taloon antavat! Tottakai näen ja kuulen myös sen, että he saavat tällaisesta elämänmuodosta paljon. Mutta kun tämä yhteisö ja yhdistyskin, jonka keskuksena Ukinranta on, ei oikeasti voi olla kahden ihmisen harteilla! Minäkin olen toki tässä kaikessa mukana, ja jotakin teen ja puuhailen täällä taitojeni ja kykyjeni mukaan. Ja olen oikeasti sitoutunut ja järjestelemässä elämääni tänne Tampereen suuntaan, mikä muuten on myös Jumalaltamme oikein hyvää huumoria osoittavaa, sillä en olisi ikinä kuvitellut näin…

Mutta palaan tähän Ukinrantaan taas, ja yhdessä tekemisen ajatukseen ja ideaan. Haluaisin nyt näillä ajatuksillani vaan herätellä muitakin ”meitä” yhdistyksen jäseniä osallistumaan ja osallisuuteen tähän yhdessä olemiseen ja Ukinrannan toiminnan ylläpitämiseen. Peräänkuulutan ihmisiä, yhdistyksen jäseniä, osallistumaan toimintaan konkreettisesti täällä. Voisitte tulla silloin tällöin vastaamaan rukoushetkistä, ja muutenkin katselemaan talon ja toiminnan perään niin, että tämä todella olisi yhteisö, ja olisi sellainen yhdessä olemisen ja tekemisen meininki. Ihan lähitulevaisuudessa, jo kesällä on niin, että me kaikki kolme olemme täysipäiväisesti talon ulkopuolella töissä ja silloinkin talon toimintaan tarvitaan paljon apua ja ihmisiä.

Tämä on meille annettu! Pax et Bonum. Peppi

Mainokset

2 Responses to “Kevätkokouksen tunnelmia”


 1. 1 Anne T 04/04/2011 15:10

  Meikäläiselle iski keittiövuoro ”puun takaa”. Seijallekin kai myös?
  Onneksi ei sentään soppaa tarvinnut ruveta ex tempore keittämään! 🙂

 2. 2 Leena Kairavuo 07/04/2011 09:14

  Hei, kun mietimme seminaareja, niin valmisteleva ydinporukka on yleensä aika vähissä. Meidänkin täytyisi rohkeammin kysellä apua muilta ja ottaa yhteyttä jäseniin. Välillä tilanteet vaan muuttuvat niin nopeasti.

  Joskus avun pyytäminenkin tuntuu vaan niin työläältä ja tuntuu, että tekee sitten itse. Kukaan kun ei tee tätä Sinappijuttua päätyökseen, vaan muiden toimien ohella.

  Apuakin saa toki aina etukäteen tai spontaanisti kokouksessa ja seminaarissa tarjota:-) On aina mukavampaa, kun apua tarjotaan, kun että sitä joutuu pyytämään.

  Kiitos seminaaripäivästä! Mahtavaa porukkaahan Sinapin väki on.

  Iloísta viikkoa! Tavataan Ukinrannassa.
  Leena


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: