Ukinrannan Pääsiäinen 2011

”In manus tuas Pater” –  ”Herramme on ylösnoussut, Halleluja!” Tänäkin vuonna Sinapinsiemenen Tulisijassa elettiin Kiirastorstaista Pääsiäiseen Jeesuksen seurassa.  Seurattiin Häntä Getsemanen tuskallisesta kamppailusta ystävien ja Jumalan hylkäämisen kokemusten kautta ylösnousemuksen riemuun.  Ukinrannan kappelissa elettiin näitä tunnelmia totuttuun tapaan virsien, laulujen, Raamatunluvun, rukouksen ja hiljaisuuden avulla.  Paastonaika päättyi riemulliseen Pääsiäiseen, elämän voittoon kuolemasta, epätoivosta ja merkityksettömyydestä.  ”Jeesus Kristus on juhlariemu!”

Jotakin poikkeuksellista tai uutta oli kuitenkin tänä vuonna aiempiin Morbackan/Ukinrannan pääsiäisen viettoihin. Emme viettäneet Pääsiäisen pitkää hiljaisuuden retrittiä.  Meitä oli kyllä talo täynnä ihmisiä, kaksivuotiaasta eläkeläisiin, nuorista aikuisista parhaita työvuosiaan eläviin aikuisiin. Talossa vietti Pääsiäistä Sinapinsiemenen Tulisijan talon väkeä. Hiljaisuuden retriitti peruttiin osallistujien vähyyden vuoksi, mutta silti talossa vietettiin retriittiä. Taloon oli vetäytynyt tuttuja ja vähän tuntemattomampia, joiden kanssa me vakiasukkaat vietimme hyvän Pääsiäisen. Kappelin alttari riisuttiin ja puettiin yhdessä, rukoushetket vietettiin totuttuun tapaan, Pepin kirjoittamat virikepuheet oli jokaisen luettavana, ruoanlaitto, tiskit, siivous, ensimmäiset pihatyöt, kaikki tehtiin talkoilla. Juotiin kevään ensimmäiset ulkoilmakahvit pihassa. Käytiin messussa Kangasalan kirkossa.

Minusta tämä oli oikein hyvä Pääsiäisen retriitti, yksi parhaimmista. Läsnä oli omaa perhettä, ystäviä. Ehkä tämä onkin se suunta, johon Jumala on Ukinrantaa kehittämässä. Kohti yhteisökotia, jonne saa tulla hiljentymään, jakamaan ajatuksiaan, epäilyksiään, unelmiaan, osallistumaan rukous-, ateria- ja työyhteyteen.  Ilman, että se on niin valmiiksi ohjelmoitua ja loppuun asti suunniteltua. Tällaiseen retrittiin sopii sekin, että Ukinrannan keittiössä on ongelma. Jouluna vanha tiskikone lopetti toimintansa, Pääsiäisenä tiskialtaan poistoputki meni tukkoon. Huumorilla ja yhteistyöllä siitäkin selvittiin, ystävien seurassa, Jumalan lempeässä läsnäolossa.

Olkki

Mainokset

0 Responses to “Ukinrannan Pääsiäinen 2011”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: