Lisämietteitä

Viime viikonloppuna oli Lahdessa kirkkopäivät. Ainakin minulla oli haikea olo siitä, että olemme olleet vuosikymmeniä mukana kirkkopäivillä aina ekumeenisista kirkkopäivistä Turussa 1979 alkaen. Mutta nyt emme enää.

Aika on muuttunut. Enää meitä ei tarvittu Hiljaisuuden Keitaan rakentajiksi, ehkäpä rakentamat mallit 30 vuoden aikana ovat jo opittu rakentamaan itse. Tätä voi pitää pelkästään myönteisenä asiana.

Eilen tupsahti postilaatikkoomme pino ekologisia lehtiä ”ELONKEHÄ ” Syväekologinen kuttuurilehti. Hienoa, että meidät vielä ainakin yhdistetään ekologieen ajatteluun ja sen puolestapuhujiin.

Tänään soitti mies, jostain toiselta puolelta Suomea ja sanoi tarvitsevansa depressiossaan sielunhoitoa ja lepopaikkaa. Oli kuullut,että meillä on siihen tilaa ja aikaa.

Olkki oli monikutturiesen tuomasmessun saarnaaja viime pyhänä ja Kansainvälisen seurakunnan papin kanssa saimme puhelimme stipendiaatimme Komin mahdollisesta Suomeen tulosta. Eli olemme näissä jutuissa vielä ”kartalla”.

Siis vihreitä, siis monikulttuurillisia, siis hiljaisuutta ja lepoa, olkapäätäkin tarjoavia. Mitä oikein olemme? Me Sinapinsiemenet? 

Olisi kiva, jos jatkaisitte kanssani tätä pohdintaa.

t riitta

Mainokset

2 Responses to “Lisämietteitä”


  1. 1 Maria 18/05/2011 16:52

    Rukoukseen ja hiljaisuuteen, yhteisöllisyyteen, yksinkertaiseen elämäntapaan sekä ekumeniaan sitoutunut taustayhdistyksemme. Siinä se mielestäni edelleen on lyhyesti ja selkeästi ilmaistuna. Terapiaa ja lepokotia siinä ei mainita, mutta kaipa ne ovat osa sitä yhteisöllisyyttä. Minulle Sinapinsiemen on käytännössä yhtä kuin Ukinranta ja sinne kokoontuvat ihmiset. Yhteisöllisyys on vaikea laji, jos ihmiset oikeasti elävät kaukana toisistaan ja kokoontuvat olemaan yhteisöllisiä vai ajoittain. Virtuaaliyhteisöllisyys on mielestäni ohutta. Rukous ja hiljaisuuskin näyttää toteutuvan helpommin yhdessä muiden kanssa.

  2. 2 Riitta-Kaisa 23/05/2011 21:14

    Riitan ja Marian ajatukset luettuani palasin Riitan päiväkirjamerkintään viime syyskokouksen jälkeen: ”Kokouksessa myös iloittiin useista Taizemessuista ja muista Tulisijoista ympäri Suomea ja pohdimme olisiko Sinapinsiemenen yksi tehtävä olla näiden tulisijojen tietolähde.”

    Kyllä kiitos, olisi ja on.
    Tietolähde, yhdysside, linkki, taustayhteisö eri puolilla Suomea toimiville erimuotoisille tulisijoille. Itse osallistun Oulussa hiljaisen rukoushetken, Tuomiokirkon kryptan tulisijan ”ylläpitoon”. Liekki on välillä heiveröinen ja yhteisöllisyys haurasta. Mutta liekki on ja yhteisöllisyyttä on ja tunne, että liitymme isompaan sinapinsiementen, kaipaajien ja etsijöiden yhteisöön, on merkityksellinen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: