Yksi nepalista, kaksi koreasta, kolme riparia ja neljä kahvikuppia

Matkamiehen huoneessa nukkuu päivät nepalilainen opiskelijapoika. Hän pitää oven auki etesieen ja jatkaa uniaan. Hän oli tullessaan hämmentynyt siitä, että saa nukkua yksin siinä huoneessa, tai ehkä siitä että joutuu nukkumaan yksin. Illalla hän lähtee jakamaan Tampereelle aamulehteä kulkien matkansa pyörällä. Annoimme hänelle yöpaikan väliaikaisesti täällä, kun hänen tilanteensa tuntui toivottomalta vielä viime viikolla.

Kaksi korealaista poikaa ilmaantui sateessa juhannusaaton kynnyksellä meille naapureiden saattelemana. Nämä babtisti pojat ovat ”rahattomalla matkalla” kulkien etelä-Suomea ilman rahaa ja ilman suuria matkatavaroita, ja ilman hyvää englannin kielitaitoa. Meidän olkkarin lattialle he hyvin mahtuivat ja  saivat juhannusvierailta kiinostusta ja lämpöä. Esittivät tanssia pariinkiin otteeseen ja olivat kaikesta ikionnellisia!

Minun riparini on takana. Kofirmoin Viinkikan kirkossa juhannuksenjälkeisenä pyhänä 25 fiksua ja vilkasta nuorta. Kuuden kotiin tuli kahvikutsu ja näinpä viinikkalaisia koteja sitten kunnolla sinä iltana. Peppi on parhaillaan Isosaaressa riparilla ja kun sieltä kotiutuu maanantaina, lähtee Olkki omalleen.

Kasaantuuko teillä koskaan eteisen penkille jotaikin tavaraa? Meillä Vilmasohva on oikein keräilijäluonne. Sen kulmiin kasantuu uskomaton määrä paperinippuja, laatikoita, kasseja, takkeja, huiveja jne. Eräs kenkälaatikkoa vähän isompi laatikko on ollut siinä kuukasia. Sen kyljessä luki tussilla ”Heinot”. Avasin sen äskettäni ja siellä oli 4 paria samanlaisia arabian harmaita kuppeja, joita meillä on noin 30 paria. Nämä vain olivat paljon vähemmän kuluneita. Joku Messukylän porukka oli käynyt meillä talvella, eräs vieraista oli haviannut tutun näköiset kupit ja lahjoitti meille omat samanlaiset, vanhat kuppinsa. Hienoa. Minusta on ihanaa, kun joku hoksaa tuoda meille jotakin itseleen turhaa ja meille tarpeellista. Hienoa on sekin, että osasin avata tuon laatikon, josta Olkki oli unohtanut minulle mainita.(Rappusissa meinaa lyödä varpaansa isoon rippikoululaisille tarkoitettuun raamattulaatikkoon, valkoisen kaapin päällä, niin ikään eteisessä on vähintään kolme laatikollista eebenpuutavaroita, siinä pienessä laatikossa em.välissä taitaa olla Liisan juhlakenkiä….vain jotkain mainitakseni eteisemme laatikoista)

Vieraita käy. Kesäloma tuo onnkesi myös talkoolasia. Nyt on pitemmän aikaa tässä Terttu Turusta. Hän on pessyt urakalla mattoja lattioilta ja tehnyt paljon muutakin hyvää.  

Jännitän tuleekon Pienelle pyhiinvaellukselle paljonkin ilmoittautuneita. Ja entäs Paratiisiviikko. Sinne ei ole monikaan vielä ilmoittautunut. Mutta katsotaan. Sitäpaitsi sen aikan tulee tänne joksikin aikaa KOM, sinapin oma stipendiaatti Intiasta.

Ja kaikkien näiden (numeroitujen) ihmisten, asioden, laatikoiden ja esineiden välillä kiipeämme kaikki kappeliin kolme kertaa päivässä ja hiljennymme. Se on parasta mitä tiedän! 

riitta

Mainokset

0 Responses to “Yksi nepalista, kaksi koreasta, kolme riparia ja neljä kahvikuppia”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: