KOM ja jotakin muuta

Jos kysyt miten Ukinrannan kesä on mennyt, vastaan, että runsaana kuten ennenkin, mutta englanninkielisenä. Saattelimme äsken matkaan Komin, Sinapinsiemenen stipendiaatin, joka oli ilonamme jonkun aikaa. EN oikeasti nyt osaa sanoa oliko hän kaksi vai kolme vai neljä viikkoa. Joka tapuksessa mukavan pitkän ajan, jolloin saimme tutustua toisiimme ja pohtia maailman elämää yhdessä. Eikä vain sitä, vaan myös opettaa Kom soutamaan , ottamaan ahven koukusta ja lepäämään ja vain olemaan. Hän tuli arkana ja vähän pelokkaana. Yhteisö velloi vieraista ja pieni pyhiinvaellus pyyhki ylitsemme. Huoneen Kom jakoi aluksi nepalilaisen opiskelijan, Pukarin kanssa, ja voi kuinka pienen tilan nuo pojat veivätkään huoneestaan ja toisiltaan.

Heinäkuu ei tuonut Komille paljoakaan ohjelmaa Ukinrannan ulkopuolelta, eikä edes vieraita. Mutta jokailtaiset soutelut järvellä; minun vetäessä uistinta, Liisan ja Komin vaihdellessa soutuvuoroa ja kaikki oppimamme taizelaulut laulettuina, tekivät kesästämme ainutlaatuisen. Välillä Kom innostui kertomaan Intiasta, Manipurista, Kalkutasta, Taizesta….

Eilen Kom oli   Päiväkummussa pitämässä nuorille kanavaa ”passionhedelmä- Intialisista kastittomista, oikeudenmukaisuuksista, niiden rikkomuksista jne”. Kanava oli vain yksi elokuun Riihisleirin annista, jonka teemana oli ”hyvä hedelmä” tänä vuonna. Ja tänään hän jatkoi matkaansa Multialle, sitten Ouluun ja Rovaniemelle. 30.8 kotiin.Toiveena tulla talvella uudelleen….jos Jumala suo.

Kesän lämpö ja valo on kallistumassa syksyn aavistukseksi. Meillä on Olkin kans kesäloma. Odotamme vähän hiljaisempaa jaksoa tänne Ukinrantaan, sillä tähän aikaan kesästä alkaa jo vähän väsyttää. Kaikista vieraista olemme toki iloisia ja kiitollisia. Markku Karjakohjalta teki Komin kanssa perjantaina hartiavoimin puutarhan raivaustyötä, enkä vieläkään tiedä, mitä kieltä oli se puheen sorina, joka välillä poikien puuhista kantautui. Minun käsittääkseni Kom ei osaa suomea eikä Markku englantia.  Samaan aikaan Mervi teki uudet päällysteet kaikkiin kuluneisiin tuoleihimme ja Sanna kehitteli valtavasta kesäkurpitsasta aina uutta ruokaa…Savustimme perjantaina muuten 19 ahventa, jotka olimme Liisan ja Komin kanssa saaneet.

Eräänä iltana Kom sanoi veneessä istuessaan.”Mitä muuta elämältä voi toivoa? Olen oppinut soutamaan, saamme kalaa ja laulamme taizelauluja…!” Niinpä. Kaikesta päätellen Komin elämä ei monestikaan ole ollut noin rauhallista ja turvallista.

Tämä tällä kertaa…..ilahduttakoon meitä kaikkia.

riitta

Mainokset

0 Responses to “KOM ja jotakin muuta”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: