Vaarallisia liittymiä!

Aivan talomme lähelle, Ruutanantien alkupäähän tuli joku aika  sitten kolmiomerkki ja sen alle merkintä: vaarallisia liittymiä! Minun oli räpyteltävä silmiä vähän aikaa, että ymmärtäisin, että se todella tarkoittaa vain niitä alamäestä tulevia pieniä ajoratoja, joita on pitkin Ruutanantietä, eikä mitään muuta. Mutta edellisenä iltana olimme istuneet Sinapinsiemenen hallituksen kokouksessa ja pohtineet miksi jokunen vanha, uskollinen jäsen erosi Sinapinsiemenestä ja miksi jotkut kuitenkin tähän liittyvät. Minä ajattelin tuon liikennemerkin nähtyäni, että on se liittyy Sinapinsiemenen jäsenyyteen!

Sitten muistikuvat alkoivat valtaa mieltä. Olen kuullut,että OL Opiskelijoiden lähetysliitto oli viime vuosisadan alkupuolella AVL eli akateemisten vapaaehtoisten liitto, ja jos siihen liittyi lupautui lähtemään -jos voi- lähetystyöhön joskus valmistuttuaan opiskeluista. Joku kertoi ,että oli pannut nuorena opiskelijana nimensä AVL:n liittymislistaan ja häntä oli huimannut ajatus liittyä tähän joukkoon! Samoin kun aloimme 70 luvulla opiskella, oli aika vaarallista tai ainakin uskaliasta liittyä radikaaliin SKY:n alajärjetöön YKYyn.

Kaikki tälläiset ”vaaralliset liittymät” taitavat olla jo kristillisellä puolella historiaa? Vai onko? Facebookissa sain kutsun mennä tiistai-iltana(joka kk viimeisenä) jonnekin tiettyyn paikkaan Hlsingissä.Fransiskaaniveljien ideana tullut meille asti, että olisimme vain näkösällä jonkinlaisen rauhantuojan, oikeudenmukaisuuden ja myötätunnion eleenä yhdessä edes tunnin kuussa. Ei kovin vaarallinen liittymä, mutta jotain kuitenkin, josta voisi syntyä jotain, mitä ehkä Sinapinsiemenessäkin taas kaipaisimme.

Haluaisin oikeasti,että Sinapinsiemenjäsenyys olisi jotain radikaalia ja vaihtoehtoista, sellaista, että joitakin aristaisi liittyä meihin! Luin aamurukouksessa taas Jesajaa:” Toisenlaista paastoa minä haluan….että katkotte orjuuden siteet. lopetatte sormella osoittelun……! Voi, niin paljon olisi vielä työtä näissä vaarallisten liittymien teillä!

riitta

Mainokset

1 Response to “Vaarallisia liittymiä!”


  1. 1 riitta pyysalo 23/11/2011 11:12

    Myöhästynyt kommentti Riitan blogiin. Ja muisteloita. Kuuluin 60-luvulla tuohon ”vaaralliseen” YKY:yn. Se oli hauskaa aikaa. Kaksi keskeistä vaikuttajaa yhdistyksessa olivat Terho Pursiainen ja Martti LIndqwist. Terho oli silloin vihainen siilitukkainen nuorimies, älykkö, joka laukoi radikaaleja kommentteja sohvan nurkasta tyyliin: ”Päämääräni on Jumalan olemassaolon tieteellinen todistaminen” ja ”minulla ei ole ystäviä, vain opetuslapsia”. Häntä nimitettiin Tersu.P. Ärsyksi. Television Jatkoaika-ohjelmassa hän ärsytti kansaa pitkätukkaisena Lenita Airiston kanssa. Järjestimme mielenosoituksen Temppeliaukion kirkon avajaisjumalanpalveluksena kirkon eteen. Joku uskalikko oli maalannut Biafra johonkin kirkon betoniseinään. Joulun alla marssimme Aleksilla Nälkäjoulua mainostaen.
    Terho Pursiainenhan rupesi sittenviime vuosina toimimaan pappina monen henkisen mutkan jälkeen. Hän jäi juuri eläkkeelle eräästä Helsingin seurakunnasta. Edesmenneen Martti Lindqwisthän ansiot kirkossa tunnemme. YKY:n porukoissa oli myös Eero Huovinen.

    muistelija
    Riitta


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: