HILJAISELOA UKINRANNASSA

Joulun ja sen jälkeinen aika Ukinrannassa on hiljainen. Riitta on matkalla Tansaniassa Liisan kanssa. Liisamme tekee lopputyönään prototyypin Montessori-koulua varten Tansanian olosuhteisiin. Saivathan hyvän syyn lähteä joulun alla sinne ”miss’ sypressit tuoksuu nyt talvellakin”.  He viettävät tulomatkalla joulua lastenlastemme Nelsonin ja Henryn kanssa Dubaissa. Ja sinne minäkin lennän joulun jälkeen, Aten perheen luo. Vuosi vaihtuu uuteen rakkaitten kanssa maailmalla, niin kuin tapana on ollut. Suomen joulu ei meitä tunnetusti ole innostanut.

 Peppi viettää joulua Ukinrannassa läheistensä kanssa. Ukinranta on silloin ”luostari” (closed). Yrjö on  Joulun ja Uudenvuoden tienoon kotonaan Uudessakaupungissa. Mutta on hauska, että aina silloin tällöin taloon tulee niitä, jotka ovat tottuneet käymään jo Morbackassa. Niinpä tässä joulun alla taloon tupsahti Liisa, joka vietti aikanaan muutaman viikon kanssamme Morbackassa. Hän on luvannut olla talonvahtina, kun me olemme Etelän mailla.

 Olen tämän vuoden Kauneimpien joululaulujen ”lyhyessä puheessa” muistellut ensimmäistä jouluamme Kilimanjaron rinteillä Tansaniassa. Niiltä ajoilta on sykähdyttävimmäksi joululauluksi jäänyt SKYn levyllä aikanaan julkaistu ”Mitenkä pitkänpitkä tie / lie joka Beetlehemiin vie”. 

Olemme monta kertaa saaneet tehdä nelivetomaasturilla hankalissa kehitysmaaolosuhteissa tuon pitkänpitkän matkan Beetlehemiin. Oppilaittemme, työtovereittemme, evankelistojen, ja seurakuntalaisten vaatimattomissa kodeissa olemme monenmonta kertaa saaneet kokea, että on ”lapsi kotona, oljilla pikku vuoteessaan”.  On se vaan niin kumma kuinka Kristus onkaan kohdattavissa jotenkin selvemmin siellä missä olot on vaatimattomat ja yksinkertaiset. Missä ei tarvitse kiinnittää huomiota ulkonaiseen, vaan saa keskittyä olennaiseen, ihmiseen ja hänen elämäänsä. Taidan jo toistaa itseäni, kun sanon, että Joulunkin salaisuus on löydettävissä Taizén laulun sanojen mukaisesti –  ”Missä rakkaus ja laupeus, siellä Jumala”.

Rauhallista, hiljaista Joulua ja Jumalan läsnäolon siunausta Uudelle vuodelle!

Olkki

Mainokset

0 Responses to “HILJAISELOA UKINRANNASSA”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: