Toimintakertomuksen äärellä

Tein eilen viime vuoden Sinapinsiemenen toimintakertomusta. Siinä tuli samalla selattua oma viime vuoden kalenteri läpi ja katsottua mitä kaikkea olemme tehneet, missä olleet mukana. Joku lyhyt viesti kalenterissa sisälsi kuitenkin paljon aineistoa toimintakertomukseen.

Esim. Helmikuun 17. Haviseva klo 17. Niin, silloin aloimme huolella suunnitella Pientä pyhiinvaellusta, joka toteutui heinähuussa. Tai Talkoot toukokuulla, kokonainen viikonloppu. Ja ketään ei tullut. Koko vuotta kuitenkin minun kalenterissani sävytti pätkätyöt, jotka kuitenkin kokopäiväisenä ja uusina haasteina veivät minulta paljon voimavaroja Ukinrannan ulkopuolelle.

Laskin myös vieraskirjaan merkityt nimet, niitä oli n.700. Uskon, että ainakin 20%  kävijäistä ei laita nimeään vieraskirjaan. Ja nepalilaisen Pukarin nimi oli vain kerran kuten stipendiaatimme Kominkin, kuitenkin kumpikin heistä oli kesällä ilonamme useita viikkoja. Eikä Mnalin nimi ollut ollenkaan kirjassa, vaikka hän kolme kuukautta työkokeilussaan piti talon siisitinä meille keväällä.

Ennen toimintakertomusta on laadittu myös tämän vuoden toimintasuunnitelma.  Me nykyiset asukkaat, käytännössä Olkki ja minä otamme vastuuta Ukinrannasta kesäkuun alkuun asti. Sitten tulevat uudet vastuunkantajat. Kevät kokous 14.4 Pakilan kirkolla on mielenkiinotinen kokous. Loppuvuoden ja kesän suunnitelmista kuullaan siellä, ja jos kaikki menee hyvin saamme vieraaksemme Isä Cedricin Intiasta.

Lunta sataa koko ajan, uskotte että pieni pihamme on sitä jo täynnä. Veneet ja juhannusruusupensaat, isot kaatuneen terijoensalavan puupinot ja paljon muuta on lumen kätköissä.

Mistä tulikin mieleeni vahvana eräs Anna-Maijan runo, laitan sen iloksenne:

Rakastan haurastumista, vaateen haalisutmista, hintuisuutta.

Sitä,että ote huomaamatta herpoaa. Laskeutuu alas. Eikä enää ole tikapuita.

Vain viimeinen kurjenkello seisoo metsätien varressa  hiutuneet kukat täynnä sadepisaroita, varsi ohut kuin linnun tiukahdus, talvea vasten sojottava miekka, valikka

lähes lapsen korkuinen.

Rakkain ajatuksin Riitta

Mainokset

0 Responses to “Toimintakertomuksen äärellä”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: