Kevät ja Cedric tulossa

Ystävät. Jo vuosikymmenian ajan kummilapsityötä Intiassa koordinoinut jesuiittaveljemme Cedric on monen vuoden paussin jälkeen tulossa taas vieraaksemme. Hän tulee 9 huhtikuuta Suomeen ja kulkee sitten ainakin Tampereella, Seinäjoella, Lapualla, Oulussa, ja Kajaanissa. 14.4 hän on Helsingissä Sinapinsiemenen kevätseminaarissa. Ajankohtaista palstalle tulee tarkempi ohjelma kun se varmistuu.

Nyt on niin että me YHDESSÄ maksamme hänen matkansa. Uusi kummilapsisihteerimme Matti sanoo asiasta näin:
Voimme kerätä rahaa Cedrikin vierailun kulujen kattamiseksi kummitilille. Maksaessaan näitä kuluja tulisi käyttää viitettä 3007. Niistä sitten näen, paljonko rahaa on kertynyt.
Ja kummitilin numero on 218518-133440. Tätä tietoa voi nyt jakaa eteenpäin eri tavoilla, joita käytössä on.
Joten pienistä puroista saamme hänen matkansa kyllä maksettua. Cedric on sanonut, että hän haluaa nukkua mieluummin ystävien kodeissa kuin hotelleissa. Majapaikat on jo varmaankin varattu, mutta uskomme että tämä matka on meille kaikille iloksi ja siunaukseksi.

Ja kevät tulee muutenkin. Grandchampin matkalaiset pohtivat hiljaisuutta Sinisessä talossa viikonloppuna ja ehtivät juuri pois alta kun kolmannen sääntökunnan fransiskaanit tulivat yhteen yhden yön seuduksi.

Ensi viikonloppu on ns ” luostariviikonloppu”. Aika moni on kysynyt, mitä se tarkoittaa. Meillä on sen verran usein viikonloput täällä täyttä elämää, että päätimme pitää noin kerran kuussa viikonopun, jolloin emme ota vieraita vastaan.

Sinapinsiemenen omat jäsenet; ne pääsääntöisesti, joille talo ja tavat ovat tuttuja, voivat tulla viettämään myös luostariviikonloppuna tänne aikaa, mutta rukoushetkien lisäksi mitään yhteistä ohjemaa tai seurustelua ei ole luvassa.

Kuten kai jo moneen kertaan on todettu olemme Olkin kanssa tällä hetkellä ainoat asukkaat ja olemme molemmat ulkopuolella kokopäivätöissä. Minä siis pääsääntöisesti arkipäivät, Olkilla alkuviikko vapaata ja viikonloppunakin töitä. Kerran kuussa vapaa viikonloppu on tarpeen.

Paljon olemme pohtineet myös jo Afrikkaan lähtöä ja tämän kaiken jättämistä, luopumista. Kuuden vuoden tekemisistä, ja tekemättä jättämisestä tulee laskettua saldoa. Onneksi se ei ole yhtä miinusmerkkinen kuin viime vuoden tilinpäätös!

Käykääpä myös verkkokirjakaupassamme, sinne lisäsimme tänään kotimaisten kirjojen osastolle Peppi Sieversin juuri painosta tulleet kirjan ignatiaanisista retriiteistä. Kannessa Ukkijärven salavat veden päällä, Kirjan nimi on Kaipaus Jumalan luo (15 e, voi tilata myös sähköpostilla tai tekstarilla). Hienoa paastonajan lukemista.

Siunausta ja iloa

toivoo riitta

Mainokset

0 Responses to “Kevät ja Cedric tulossa”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: