Haikeaa ja kaunista

Talkooviikonloppu tänä vuonna onnistui hyvin. Kiitos kaikille mukana olijoille. Haravointi, polttopuiden siirto, siivous, marjapensaiden kunnostus, kappelin ikkunanoen pesu, keittön tuoksut…kaikki tekivät hyvää Ukinrannalle ja meille jotka lähdemme ja tulemme.

Olen viettänyt syvällä sielussani hyvin haikeita hetkiä laiturilla onkiessani tai vesilintupareja katsellessa. On uskomatonta,että taas kerran olemme muuttamassa. Mutta niin vain on.

 Rukoilimme jo kolme vuotta sitten tänne tullessamme, että jos Jumala antaa tänne uudet innokkaat yhteisön vetäjät, pidämme sitä merkkinä siitä, että meidän on aika jatkaa matkaa. Toisaalta silloin ajattelimme, että tämän lähetystyötekijöiden virkistyskäyttöön testamentattu kiinteistö voi olla meidän kotipaikkamme hyvinkin pitkän aikaa.

Nyt kuitenkin, kun meidän on muutettava  täältä kokonaan pois,( kovin paljon jälkiä jättämättä), on paljon pohdittavaa ja kyseltävää ja ennenkaikkea meiltä ksysytään LUOTTAMUSTA Jumalan hyvään johdatukseen.

Kuullostaako tuo siltä, että meidät on pakotettu muuutamaan täältä? Ei se tarkoita sitä. Vaan tarkoitus oli siis jättään tänne kalustettu koti, johon voisimme palata kahden vuoden jälkeen. Mutta koska emme nyt Malawin levottomuuksien takia pääse lähtemään ennekuin ensi vuona Malawiin, meidän on viisasta kalustaa väliaikainen koti jonnekin muualle.

Olen muistellut Veli Rogerin ajatusta :” Seuratkaa enkeliä, vaikka ei sekään aina tiedä mihin on menossa!” Vain Jumala tietää.  Astelemme nyt päivä kerrallaan eteenpäin. Pakkaamme laatikon kerrallaan, ja kirjoitamme päälle numero ykkösen sellaisen laatikon päälle, jota syksyllä tarvimme.  Tai arvelemme tarvitsevamme.

Minun kalenteri on aivan tyhjä koko syksylle, sillä sijaisuuteni opiskelijapastorina loppuu heinäkuun lopussa. Eikö olekin hieno ajatus! Tyhjä kalententeri melkein puoleksi vuodeksi! Ihmisen arvoa ei onneksi mitata kalenterimerkinnöillä, vaikka siltä joskus tuntuu.

Olen kuitenkin edelleen ennen kaikkea sitä mieltä, että kutsumuksemme on etsiä Kristus köyhän viittaan pukeutuneena. Sieltä olemme usein löytäneet. Edes enkeli ei tiedä tarkaan, mutta Jumala tietää, missä Kristus Veljemme, on loydettävissä.   ”Me yössä kuljemme yössä ja kaipaamme luokse lähteen,  tietämme vain jano valaisee, kaipaus tietämme ohjaa…”

riitta

Mainokset

0 Responses to “Haikeaa ja kaunista”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: