Luottamusharjoituksia

Syyskuu Ukinrannassa päätti kesäisen asettumisajan. Kesän loppua oli Ukinrannan pihassa pidetyssä seurakunnan Elotulet-tapahtumassa juhlistamassa 80 henkeä. Sinä iltana kappelissa oli täyttä. Anna-Maijalle pidettiin hiljainen hetki, ja kappelissa laulettiin koko viikko hänen virsiään. Vielä eilen Anna-Maija kokosi yhteen suuren joukon ihmisiä, myös meitä Sinapinsiemeniä, Helsingissä järjestetyissä hautajaisissa. Riipaisevan kaunista ja kyyneliin asti liikuttavaa oli nähdä ja kuulla, miten valtava vaikutus Anna-Maijalla on ollut niin monen elämään – jopa eri maissa ja mantereilla.

Kesän jälkeen meidät yllätti arki. Matkustimme Taizén yhteisöön syyskuun ensimmäiseksi viikoksi. Rauhoittumaan ja rakentumaan Ukinrannassa alkavia tehtäviämme varten. Sen jälkeen käynnistäisimme syksyn ohjelman kaikessa rauhassa ja etsisimme toimivan tasapainon ansiotyömme ja Ukinrannan työn välille.

Niin luulimme.

Jarmon työssä alkoi odottamattomia vaikeuksia istuessamme saksalaisessa junassa matkalla kohti Ranskaa. Junavaunusta tulikin liikkuva toimisto. Taizen aamuohjelmaan tuli puheluita Suomeen ennen päivän alkamista. Elinkeinon jatkuminen on edelleenkin epävarmaa. Luottamuksen pyhiinvaellus on nyt kovin konkreettista.

Leenan uusi työ on käynnistynyt kiitettävällä nopeudella. Seurauksena on paljon matkoja. Matkapäivinä Leena käy kotona vain nukkumassa ja rukoilemassa. Työ on innostavaa ja tasapaino varmasti löytyy, kun Helsingin perehdytyspäivät ovat ohitse ja uudet asiakkaat Pirkanmaalta löytyneet. Luottamuslajia tämäkin.

Ukinrannan ja sen kirjakaupan pyörittäminen kymmenine pikku askareineen ja juuri nyt Helsingin ison Taize-tapahtuman avustustehtävät pitävät virkeänä. Päivän tunnit tuntuvat aina loppuvan kesken. Rästitöiden pinoa päästään purkamaan ehkä lokakuussa. Elokuvailloista Tampereella voimme vain haaveilla.

Ilonaiheita ovat olleet monet uudet ja vanhat ystävät Kangasalta, jotka ovat löytäneet tiensä Ukinrannan keskiviikkoillan avoimiin oviin ja muihinkin rukoushetkiin.

Ikävältä tuntuu, ettemme voi tarjota lepopaikkaa kaikille halukkaille. Tyhjä talo ei voi vastaanottaa.

Tulisija on silti lämmin eikä ihan pienestä sammu. Huolehdimme siitä säännöllisin rukoushetkin ja keskiviikkoiltojen avoimin ovin. Lisäksi huomaamme, että loppuvuoden viikonloput ovat jo täynnä retriittejä ja muita ryhmiä. Se innostaa. Samoin se, että useat sinapinsiemenet ovat lupautuneet auttamaan retriittien käytännön järjestelyissä. Kiitos, ystävät!

Mainokset

0 Responses to “Luottamusharjoituksia”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: