Lankalauantai Kangasalla

Vietämme hiljaista lankalauantaita, hoidamme talon pikku puuhia ja odotamme pääsiäistä. Alkuvuoden retriittiruuhka on nyt takana ja huhtikuun tapahtumat vasta turvallisen välimatkan päässä, joten peräkkäiset vapaapäivät tuntuvat varsin ylellisiltä.

Image

Keskellä lumista kevättä ja iäti jatkuvaa hiihtokautta (kuten tuo juuri parvekkeeltamme otettu kuvakin kertoo) olemme jo monenlaisen kesä- ja jopa syyskauden valmistelun äärellä. Syksyn toimintakalenteri hahmottuu hiljalleen. Yksi hiljaisuuden retriitti on tulossa pyhäinpäiväksi ja toinen adventiksi. Retriittiruokaa rakkaudella kokataan lokakuun lopulla. Muutamat muut tapahtumat odottavat vielä vahvistuksiaan.

Kuukausi sitten Ukinrannassa pidetyssä Sinapinsiemenen hallituksen visiointipäivässä olimme myös tulevan äärellä. Kyselimme vakavissamme, mikä on Sinapinsiemenen kutsumus… ja mihin ihmeeseen Ukinrantaa tarvitaan tässä muuttuvassa maailmanajassa. Ajatukset lentelivät Ukinrannan vetäytymispaikasta ja tutkijankammiosta elämysretkiin, avaran teologian tapaamisiin ja muihin elähdyttäviin kokoontumisiin. Näitä idea-aihioita jalostettaneen vielä edelleen hallituksen seuraavissa tapaamisissa.

Myös tähän blogiin haluamme uudenlaista särmää ja kannanottoja. Työnimenä voisi olla vaikkapa ”Ukinrannan Pöydän Ääreltä”. Pöytä voi tietenkin olla virtuaalinen, kunhan aiheet ja käsittelytapa liikkuisivat yhtä lennokkaasti kuin Ukinrannan ruokasalin spontaaneissa ja usein todella intensiivisissä maailmanparannuspöytäpuheissa. – Innostaisiko tällainen kirjoittaminen? Haluaisitko sinä liittyä blogistirinkiin? Tässä olisi nyt mahdollisuus Vaikuttaa.

Toinen visioinnissa esiin tullut ajatus oli jo ennestään tuttu… mutta edelleen ajankohtainen: kaipaamme tänne viikkotalkoolaisia! Siis itsenäisesti toimeen tulevia Sinapinsiemenen jäseniä, jotka haluavat vetäytyä viikoksi – tai miksei useammaksikin – asustamaan sinisen talon yläkertaan. Tehtävänä olisi lähinnä läsnäolo sekä rukoushetkien pitäminen isäntien ollessa työmatkojen tms. vuoksi estyneitä. Talosta löytyy pientä talouspuuhaa enemmänkin, mutta sitä saisi tehdä oman jaksamisensa rajoissa, yhteisen sopimuksen mukaan.  Toivomme, että talkoolainen voisi muuna aikana nauttia ympäristön kauniista luonnosta ja muusta kiireettömästä olemisesta. Tampereen-retketkin ovat täältä helposti toteutettavissa. Oleskelusta perittäisiin vain hyvin kohtuullista ateriamaksua.

Viikkotalkoolaiselle on tilaa sinisessä talossa lähes aina. Vain retriittien alla tila saattaa käydä niukaksi. Erityisesti kesällä tällaisille ihmisille on tarvetta, että isännätkin pääsevät vuosilomalle. Nyt olisi parahultainen aika varata itselleen makoisat Kesäpäivät Kangasalla!

Mainokset

0 Responses to “Lankalauantai Kangasalla”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: