Uutta elämää

Kristus on ylösnoussut! Tämän kuulimme viime yönä Tampereen Aitolahden kirkossa, ja tätä toistavat kristityt eri kielin ympäri maailmaa. Asia on helppo huomata etenkin näin nettiaikana erimaalaisten ystävien pääsiäistoivotuksista.

Messun jälkeen nautimme ystävien seurassa tukevan pääsiäisyön juhla-aterian, jota olimme valmistelleet suurella hartaudella koko edeltävän päivän. Mikä etuoikeus: että on ruokaa… ja ystäviä, joiden kanssa sitä jakaa.

Image

Pääsiäisyön herkkupaloja

Takaisin pääsiäisyön messuun. Aitolahden pappi kertoi saarnassaan mm. Jerusalem-dokumentin herättämiä ajatuksia Jerusalemin kaupungin erityisyydestä sekä erilaisten ihmisten yhteiselon vaikeudesta ja välttämättömyydestä. Hän muistutti meitä myös huudahduksen ”Kristus on ylösnoussut” aikamuodon merkityksestä. Kristus ei vain ”noussut kuolleista” (imperfekti), vaan on ylösnoussut (perfekti) – eli tuo ylösnousemuksen tila jatkuu yhä.

Ylösnousemuksen ihmettely on meillä vasta alullaan, eivätkä viime viikon rukoushetkissä lukemamme Johanneksen evankeliumin tekstit ole vielä unohtuneet mielistämme. Yksi (toinen) meistä sai pitkäperjantaina olla mukana eläytymässä kärsimysnäytelmän käänteisiin, kun Harjun kamarikuoro solisteineen esitti Heinrich Schützin Johannes-passion Tampereen tuomiokirkossa. Hurja kokemus tuokin: toistaa kuorolaisena eli Jerusalemin kansanjoukon osana kiihkeästi ”Älä häntä, vaan Barabbas”, ”Ei meillä ole kuningasta, vaan keisari” ja ”Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!” Näinkö olisin itsekin huutanut tuossa tilanteessa?

Ylösnousemusta ihmettelemme myös ympärillämme. Jäistä vapautuneen Ukkijärven kalat, linnut ja kasvit saarnaavat uudesta elämästä ympärillämme joka hetki. Sama pätee omaan ihmiseloon: pettymysten ja luopumisten jälkeen on mahdollista nähdä, miten Jumala luo uutta arjen töissä, ihmissuhteissa ja Ukinrannan elämässä.

Image

Uutta elämää pinnan alla

Mainokset

0 Responses to “Uutta elämää”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: