Adventin meditaatio

Ukkijärvi Kappelin ikkunasta small

Ukkijärvi ei ole vieläkään saanut jääpeitettä, ei edes napakkaa riitettä. Nopea dippaus järven hyiseen syleilyyn on siis edelleen mahdollista. Järvi luo raamit Ukinrannalle, kehystää sitä huurteisilla oksillaan.

Katselen Ukinrannan Kappelin isoista ikkunoista mustavalkoista maisemaa. Ikiaikaiset salavat kurottautuvat kohti järveä kohmeisilla oksasormillaan. Silittävät niillä toisen vanhan leppeää pintaa ja ihailevat kuvajaistaan. Hämärän hyssy painaa maiseman peittonsa alle. Se levittäytyy kaikkialle ja sävyttää kohta kappelin kynttilävaloa. Kaunista. Aina vaan kauniimpaa.

Kuinka pieni rukouskynttilän liekki voikaan olla koskettava ja rauhoittava. – Tunnen enkelin sipaisun poskella.

Kynttilän liekki kohoaa ylöspäin. Kuin rukous, se saavuttaa Korkeimman. Lepattaa, kasvaa, kiemurtelee ja rauhoittuu. Rukoukseni hoipertelee, jää huulille, pusken sitä ulos: Jumalani, sinähän tiedät, mitä minulle kuuluu.  Herrani, sinä kuulet sanoittakin ja otat kopin sikinsokin ajatuksistanikin.  Nappaa nytkin kiinni olennaisin. Pysäytä minun vauhtini, aseta olemaan ja hengittelemään. Rauhassa.

Sinä puhalsit minuun oman henkesi, Sinun äänesi sisimpääni ja annoit työtoveruuden; näitä ei minulta oteta pois. Herra, jää meitä siunaamaan. Vapahtaja siunaa tätä maisemaa, Ukinrantaa ja sen matkaa kohti uutta. Siunaa Herra jokaista sinappilaista pyhiinvaeltaessamme luottamuksessa Uuteen Armon vuoteen 2015. Ylistys Sinulle Korkein.

Outi Niemi, Sinapinsiemen ry:n hallituksen jäsen

Mainokset

0 Responses to “Adventin meditaatio”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: