Ukinranta on Sinapinsiemen ry:n Tulisija, yhdistyksen ja sen jäsenten kokoontumispaikka. Se sijaitsee Kangasalan keskustassa, vajaa 20 km Tampereelta. Talon omistaa Suomen Lähetysseura. Sinapinsiemen ry:n aiempi kotipaikka oli Kaarinassa 25 vuotta toiminut Morbackan hiljaisuuden yhteisö. Hengellisessä elämässämme olemme saaneet vaikutteita Taizén ekumeeniselta yhteisöltä sekä fransiskaanisesta elämäntavasta. Ukinrannan Tulisija on sitoutunut Sinapinsiemen ry:n arvoihin: rukoukseen ja hiljaisuuteen, yhteisöllisyyteen, yksinkertaiseen elämäntapaan sekä ekumeniaan.

- säännölliset rukoushetket (avoinna kenen tahansa tulla hetkeksi hiljentymään)

- mahdollisuus vetäytyä hiljaisuuteen sekä työ-, rukous- ja  ateriayhteyteen

-”ora et labora” (ei täysihoitoa vaan omaehtoista osallistumista)

- kirjamyymälä

- yksinkertainen elämäntapa, ekologisuus

- retriitti- ja talkooviikonloppuja

Sinisen talon majoitustilat ovat  Sinapinsiemenen jäsenten, talkoolaisten ja muittenkin vieraitten käytössä sovittuina aikoina. Talossa on kirjamyymälä, joka toimii myös netissä. 58 neliön sali on käytettävissä talon oman väen käyttöön sovitusti myös omaehtoisten ryhmien kokoontumisiin. Leena ja Jarmo Rautiainen asuvat osassa Ukinrannan sinistä taloa. He eivät ole Sinapinsiemenen työntekijöitä, vaan Ukinrannan asukkaita ja työssä talon ulkopuolella.

Sinapinsiemenen hallitus määritteli kokouksessaan 17.9.2009 Ukinrannalle neljä ajatusta toimintaideaksi. 1) Luostarielämään perustuvat säännölliset rukoushetket 2) Avoimuus yhteisöelämälle 3) Ekologisen elämäntavan edistäminen ja vaaliminen ja 4) Ukinranta on Sinapinsiemen ry:n tulisija levolle, yhteydelle ja hiljaisuudelle.

Yhdistyksen toiminnasta Ukinrannan tulisijassa tiedotetaan tarkemmin tämän blogin,  Sinapinsiemenen kotisivun ja jäsenlehden kautta.

0 Responses to “Ukinrannan Tulisija”



  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s




Kategoriat

Arkistot


Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: