Ajatuksia

Olemme pohtineet paria asiaa….Kaiken (Ukinrannan ulkopuolisen) työn lomassa ehdimme Olkin kanssa istahtaa melkeinpä päivittäin parin käytännön kysymyksen ääreen. Jospa lukijamme löytäisivät ratkaisun.

Kysymykset käsittelevät käytännön arkeamme: keittiötä ja talonmiehen töitä. Talkoolaisia tuntuisi nyt riittävän. Mutta kuka uskaltautuu keittöön ja kuka ymmärtää öljypoltinten päälle?

Olemme kuukauden päästä viikon poissa, Assisin matkalla. Kuka silloin katsoo talon perään, lämmön ja postin, kissan ja hetkipalvelusten?

Kuka hoitaa pääsiäisen retriitin ruokailun? Kuka hoitaa ruoanlaiton kun talkoolaisia tai työhajoittelijoita tulee?

Yrjön harjoittelurupeama on pian ohitse, itse asiassa viikon päästä. Nyt hän on hoitanut hienosti hetkipalvelukset poissa ollessamme ja myös vieriaden vastaan oton. Ja montako tuntia hänellä on mennyt kaupan inventaarion, Taizekirjeiden ja Tulisijojen arkistoinnin, kirjahyllyjen laiton kanssa?

Viikottain meiltä kysellään talkoo- tai lepomahdollisuutta. Yli puolet kyselijöistä on niitä, jotka eivät ole koskaan talossa käyneet. Heidän varaansa ei uskalla paljoa laskea.

Ensi viikolla on tulossa Aura, Siiri, Tuula, Markku, Pentti ja keskiviikoksi Mikko. Nuo kolme miestä ovat kehitysvammaisia ystäviämme, joiden läsnä olo tekee kaikki iloisiksi! 

Yhdessä saamme kyllä viikoksi keittön lämpimäksi ja sämpylät lämpiminä pöytään. Lumetkin tulee luotua ja puuta pesään ja saunalle. Siisistäkin tulee!  Kiitos Jumalalle Leena ja Jarmo tulevat kesken villalankaviikonopun ja ovat muutaman päivän.

Näin selviämme kädestä suuhun reilun viikon.(Kaikki edeltä mainitut ovat tuttuja ennestään!) On vain elettävä luottamuksen varassa, että näin käy edelleenkin. Näemme vain siis viikon, korkeintaan kaksi kerrallaan edessämme.

Kappelissa on kauniit syvän siniset tai violetit liinat. Osat niin tuttuja Morbackastakin. Mervin kanssa kirjailimme muutama vuosi sitten syvät violetit liinat ikoneiden alle. Halleluja on vaihtunut Kyrieen.

Ulkona paukkuu pakkanen ja keittiön tulipesä lämmittää koko päivän.

Rukoilemme että tulisijan vaalioita löytyy edelleen.

riitta

Mainokset

0 Responses to “Ajatuksia”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Arkistot

Sivut

Mainokset

%d bloggers like this: